avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals sau inselaciune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals sau inselaciune?

Anul trecut fiind in concediu medical pe o perioada mai lunga patronul sau un alt angajat de la contabilitate a semnat in locul meu si a incasat banii virati de stat pentru concediul medical. cand am cerut copii dupa concediile medicale le-am primit semnate cu numele meu dar nu de mine , iar cand am intrebat de banii au inceput sa dea toti din umeri. Nu mai lucrez la firma respectiva si pe patron nu-l gasesc. ce pot sa fac si cum se incadreaza acest lucru? e caz penal? Am sanse sa se sperie si sa-mi dea banii? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:47, 31 Mai 2009
In speta retin in infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Conform art. 290 Cod Penal, falsificarea unui inscris sub semnatura privata prin vreunul din modurile aratate in art. 288 (falsul material in inscrisuri oficiale), daca faptuitorul foloseste inscrisul falsificat ori il incredinteaza altei persoane spre folosire, in vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

Trebuie sa faceti plangere penala la politie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2009
ContSters88344, utilizator
Singura cale de urmat este sa formulati plangere penala impotriva vinovatului/vinovatilor,pe care urmeaza sa o dovediti cu acte,martori si expertize,contabila si grafologica.Incadrarea juridica este cea indicata de d/l.consilier

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este penal? tginuta tginuta Ce se intampla daca eu ca administrator al unei firme am falsificat o cerere de concediu fara plata pentru un angajat pentru o luna de zile? Mi se intocmeste ... (vezi toată discuția)
Fals in acte marinescuioan marinescuioan care este condamnarea pt fals in acte si prescriptia daca a fost intrerupta (vezi toată discuția)
Falsificarea semnaturii iosif28 iosif28 Buna seara as dori sa aflu cum se pedepseste falsificarea unei semnaturi (vezi toată discuția)