avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Nume de familie scris gresit
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Nume de familie scris gresit

Strabunicii mei aveau numele de familie walter iar de la bunicii mei s-a modificat pe valter. Am intrebat pe un unchi mai in varsta de ce s-a schimbat si a zis ca dupa razboi sau romanizat toate numele straine. As vrea sa-l corectez pt ca e scris gresit. Corect se scrie Walter nu Valter. Mentionez ca nu mai am nici un act de la strabunicii mei, singura dovada fiind cripta.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:25, 5 Martie 2015
Multumesc
Mentionez ca nu detin nici un act de la strabunici si nici tata nu i-a cunoscut.
Doamnele de la primarie au zis ca-s putine sanse sa se aprobe schimbarea pt ca au mai inercat si altii si nu au reusit.
Au mai zis ca fara certificatele strabunicilor, singurul caz temeinic de care ma pot agata este ca as fi cunoscut in societate cu walter.
In acest caz luati 2 persoane pe care sa le duceti la notar si care sa declare ca va cunosc ca fiind Walter si nu Valter. Daca pe cripta scrie Waltwr, faceti poza cu cripta. Acolo scrie data decesului. Solicitati o adeverinta de deces de la locul de inregistrare a decesului. Faceti cercetari in scriptele/registrele de deces de la biserica, mergeti la primaria unde s-au nascut strabunicii, cercetati registrele din Arhivele Statului, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume minor MariiaRm MariiaRm Am o fetiță de 4 ani, dintr-o relatie anterioara, nerecunoscuta de tata. Eu m-am căsătorit și vreau sa poarte numele soțului. Care sunt pașii de urmat? ... (vezi toată discuția)
Cum pot schimba numele? Dani22voica Dani22voica Ce trebuie îndeplinit petru a-mi putea schimba numele? (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie!!!! andreyutza andreyutza Buna ziua.As dori sa-mi spuneti unde ma pot adresa pentru schimbarea numelui de familie?...Unde trebuie sa merg?...La primarie sau la Oficiul starii ... (vezi toată discuția)