avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Nelamurire prescriere datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Nelamurire prescriere datorie

Buna ziua.
Am o nelamurire legata de un credit luat acum mai multi ani. Este vorba de un credit de nevoi personale. In urma pierderii slujbei am fost in incapacitate de palta, iar creditul a fost vandut catre Kruk International.
Un timp m-au bombardat cu telefoane si scrisori, apoi s-au oprit. Acum cca o luna am primit o scrisoare recomandata de la Kruk prin care m-au instiintat ca voi fi executat silit. Nu era specificat in scrisoare vreo data de proces, sau vrei divada clara ca au demarat procedurile in acest sens. Suma de plata este ~7000 RON.

Problema ar fi ca acest credit este din 2010 sau 2011, si din cate am citit datoria ar fi prescrisa din momentul in care trec 3 ani de la achizitionarea creditului de catre Kruk. Acei 3 ani au trecut, iar pe portalul de justitie nu apare niciun dosar cu numele meu, deci pot fi sigur ca s-a demarat nimic. Ce e de facut in acest caz?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:50, 18 Noiembrie 2014
Aveti o perceptie gresita cu privire la prescriptie in aceste cazuri. Nu opereaza aceasta exceptie. Creditul a fost cesionat la o firma de recuperare si se poate trece la executare silita. Aceste institutii au avut grije sa nu intervina prescriptia.
Din cate am citit pe acest forum, prescrierea se intrerupe in momentul inceperii procedurii de executare silita, sau a cesionarii creditului catre recuperator. Am inteles ca se poate trece, dar as dori sa stiu in ce conditii se aplica prescrierea in cazul meu? Creditul a fost cesionar in 2011, dupa cum am spus. Poate o simpla notificare sa intrerupa prescrierea? Sau este nevoie de actiune in instanta? Incerc doar sa inteleg situatia in care ma aflu.
av_silvia_margineanu a scris:

Aveti o perceptie gresita cu privire la prescriptie in aceste cazuri. Nu opereaza aceasta exceptie. Aceste institutii au avut grije sa nu intervina prescriptia.


Puteti argumenta aceste afirmatii ?

@lfs, nici notificarea si nici cesiunea de creanta nu intrerup termenul de prescriptie.
Cand ati facut creditul, pe ce perioada si de cand nu ati mai platit ? Cand ati primit prima notificare de la firma de recuparari si ce scrie pe ea ?




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune credit biancca biancca Buna ziua. As dori niste lamuriri legate de cesiunea de credit. In 2014 a fost cesionat creditul de catre Kruk in favoarea Secapital apoi in 2017 a fost ... (vezi toată discuția)
Prescriptie credit/executare silita catrinee catrinee buna ziua, as dori sa ma ajutati in urmatoarea problema.In iulie 2007 am luat un credit de la BCR pe 10 ani..am platit doi ani, ultima rata in iulie 2009, BCr ... (vezi toată discuția)
Restanta banca, propunere de solutionare litigiu- de la societatea de recuperari creante muku muku credit banca, ultima plata la ei in urma cu peste 14 luni, preluata de kruk international care a bombardat cu scrisorele si telefoane in rastimp. Apoi apare o ... (vezi toată discuția)