avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despagubiri dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despagubiri dupa divort

In cadrul unui proces de divort reclamantul depune inscrisuri prin care demonstreaza ca este despartit in fapt si in drept de peste 6 ani. Potrivit N.C.P.C va obtine divortul pe care-l cere din culpa comuna.
In intampinare, parata ii cere reclamantului despagubiri (pe motiv ca in timpul casatoriei s-a imbolnavit de tiroida) si vine ca proba cu audierea de martori care probabil vor depune marturie mincinoasa.
Avocatul reclamantului nu cere interogarea martorilor paratei (cu motiv intentionat) si se retrage din barou lasandu-si clientul fara aparare.
Ce inseamna daune compensatorii? cum se stabilesc? (parata cere 20000 RON).
Reclamantul isi cheltuie pensia numai pe medicamente si cum se poate apara intrucat parata are cunostiinte la Judecatorie? Acesta nu mai are bani sa-si angajeze alt avocat si nici curaj dupa ce avocatul sau l-a tradat, desi il anuntase de la inceput ca parata are relatii la Judecatorie?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: irinavasiliu , utilizator 15:45, 19 Noiembrie 2014
In primul rand sa incerce stramutarea dosarului la alta instanta, pe motiv de legitima banuiala.
Fiind un dosar putin mai laborios, nu cred ca se va descurca fara ajutorul unui profesionist, pentru ca deja nu mai este un simplu divort, vorbind chiar despre o reconventionala cu daune compensatorii.
Si nu va speriati, nu toti avocatii fug la greu.
Atunci când divorţul se pronunţă din culpa exclusivă a unuia dintre soţi, acesta poate fi obligat la plata unor daune compensatorii pentru prejudiciul material sau moral pe care desfacerea căsătoriei l-a provocat celuilalt soţ. Acesta din urmă poate pretinde daune cu ocazia acţiunii de divorţ. Instanta este cea care stabileste valoare daunelor.
Prin daune compensatorii se intelege o despăgubirile în bani pe care trebuie sa o plateasca cel gasit vinovat, in scopul repararii prejudiciului creat ca urmare a unor suferinte, pe intelesul dvs. Avind in vedere cele spuse, cred ca ar fi bine sa cautati un specialist.
Ultima modificare: Marți, 18 Noiembrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator
Daune compensatorii poate cere sotul care nu are nici o culpa in desfacerea casatoriei, daca durata acesteia a fost peste 20 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj razvan2487 razvan2487 Am inaintat divort catre sotia mea si vreau sa va intreb urmatoarele, cauza divortului este neintelegerea din cauza banilor: 1.Dupa ce am inaintat divortul ... (vezi toată discuția)
Divort din culpa ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua, Ce diferenta este intre un divort din culpa comuna si unul din culpa sotului reclamat? Adulterul...simplu (adica fara parasirea domiciliului ... (vezi toată discuția)
Divort din vina exclusiva a paratului mihai011 mihai011 Buna ziua Sotia a bagat divort, ea fiind in Italia si-a angajat avocat in tara,la inceput a fost intelegerea de \"divort prin acord, din vina ... (vezi toată discuția)