avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
LIVE, ACUM Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

baiatul sotului meu a terminat anul acesta liceul nu a luat bac-ul s-a angajat cu norma intreaga si s-a inscris la o facultate la ff .mai are dreptul la pensie alimentara?
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 13:08, 19 Noiembrie 2014
Desi obligatia de intretinere a parintilor inceteaza, de regula, la implinirea varstei de 18 ani a copilului, in situatia in care copilul devenit major isi continua studiile, obligatia de intretinere a parintilor subzista pana la terminarea acestora, dar fara a depasi varsta de 26 de ani.
chiar daca s-a angajat si are propriul lui venit?cum poate fi verificat ca el chiar frecventeaza facultatea s-au ca s-a inscris doar asa ca sa mai beneficieze de pensie mai ales ca nu a luat bac-ul
Ultima modificare: Miercuri, 19 Noiembrie 2014
elenarodicabota, utilizator
Cred ca s-a scapat din vedere faptul ca tanarul este angajat si obtine venituri din care se poate intretine, ca urmare obligatia de intretinere a parintilor inceteaza, nemaiexistand starea de nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie alimentara lili5 lili5 Unul din cei 2 copii ai parintelui platitor PA a implinit 19 ani si a terminat liceul. Parintele copilului in continuare indreptatit a primi pensia alimentara ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa 18 ani Instalator69 Instalator69 Buna ziua.Sint un parinte(tata) care platesc o pensie alimentara conform hotaririlor judecatoresti(au fost doua,dintre care una, de majorare la 25%)De-a lungul ... (vezi toată discuția)
Pensie dupa 18 ani pentru studii la fara frecventa meteorarlg meteorarlg Buna seara. Am si eu o problema. Sotul meu a mai fost casatorit si are un fiu care in mai anul viitor implineste 18 ani. Din toamna acestui an scolar a facut ... (vezi toată discuția)