IJ, administratorul unei societati cu raspundere limitata, urmeaza sa vanda un teren aflat in proprietatea socieattii.
Stiut fiind ca instrainarea terenurilor este supusa reglementarilor speciale,care prevad necesitatea intocmirii contractului de vanzare cumparare in forma autentica, este necesara o procura in forma autentica din partea societatii pentru administratorul IJ care va semna contractul?
Art. 70. - (1) Administratorii pot face toate operaţiunile cerute pentru aducerea la îndeplinire a obiectului de activitate al societăţii, afară de restricţiile arătate în actul constitutiv.
(2) Ei sunt obligaţi să ia parte la toate adunările societăţii, la consiliile de administraţie şi la organele de conducere similare acestora.
Art. 70 indice 1. - Actele de dispoziţie asupra bunurilor unei societăţi comerciale pot fi încheiate în temeiul puterilor conferite reprezentanţilor legali ai societăţii, după caz, prin lege, actul constitutiv sau hotărârile organelor statutare ale societăţii adoptate în conformitate cu prevederile prezentei legi şi ale actului constitutiv al societăţii, nefiind necesară o procură specială şi în formă autentică în acest scop, chiar dacă actele de dispoziţie trebuie încheiate în formă autentică
dar in cazul unui contract de ipoteca incheiat de administrator fara acordul AGA se pot aplica de asemenea prevederile art 70? este valabil incheiatun astfel de contract?
Nu inteleg ce intrebati de fapt in al doilea mesaj. Daca actul juridic este supus aprobarii prealabile a adunarii generale, atunci aceasta este obligatorie, dar nu in forma autentica. Formarea vointei sociale (care implica hotararea AGA sau nu, dupa caz) nu are legatura cu forma incheierii actului juridic de catre administrator. Administratorul este societatea in ceea ce ii priveste pe terti, asa incat nu are cum sa fie imputernicit de aceasta.