avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Parintii mei au divortat in urma cu 30 de ani, eu si sora mea ramanand in grija mamei. Peste cativa ani, am aflat ca "tatal" nostru are un baiat, prin urmare eu si sora mea avem un frate vitreg (pe care nu-l cunoastem). intrebarea mea este: poate acest frate vitreg sa mosteneasca bunurile mele si/sau ale mamei mele? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:32, 25 Noiembrie 2014
Nu poate sa aibe dreptul la mostenire decat cu privire la tatal dvs, impreuna cu dvs. Pe mama dvs nu o mosteneste, cum nici dvs nu o mosteniti pe mama fratelui vitreg.
pe dvs va mosteneste daca nu aveti copii.
Multumesc mult pentru raspuns. Dar daca nu am (si nu voi avea) copii, in ce masura va avea dreptul la mostenire?


Ca si sora dvs, nu in aceeasi cota insa, ci mai mica. Daca nu vreti sa va mosteneasca puteti lasa prin testament ce aveti altcuiva, cui vreti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa decesul ambilor soti zoli_nt zoli_nt Acum 5 luni a decedat tatal meu,dupa 4 luni a decedat si mama mea vitrega cu care a fost casatorit 27 de ani. Dupa decesul tatalui meu nu a fost facuta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. tatal meu (mort de 20 ani, facuta deja succesiunea ... eleusisink eleusisink Buna ziua. Tatal meu (mort de 20 ani, facuta deja succesiunea dupa el) a avut un baiat inainte de a se recasatori cu mama (prima sotie a lui a decedat cu mult ... (vezi toată discuția)
Testament/situatie familiala emiliapana emiliapana Buna ziua, Parintii mei au fost casatoriti legal si au divortat la 1 an de la nasterea mea. In acel moment s-a facut partajul bunurilor iar eu am fost ... (vezi toată discuția)