avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Domiciliu comun - resedinta comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Domiciliu comun - resedinta comuna

Cum se face partajul daca sotii au resedinta comuna (nu domiciliu) in strainatate?

Cel mai recent răspuns: tantzat , utilizator 14:30, 24 Iulie 2009
Sotii nu au locuit in tara impreuna? Numai in strainatate?
Consider ca cel mai bine ati proceda daca veti introduce actiuneade divort si partaj in Romania si ati realiza un acord si apoi ati cadea la intelegere in privinta partajului conf.art.271 c.pr.civ.,pronuntatndu-se o hotarare de expedient.Totul ar fi rapid si fara probleme deosebite
Sunt si imobile de impartiti?
Daca da, unde sunt situate?
Exista si imobile de impartit - in Romania. Mai adaug ca domiciliu comun am avut doar in strainatate, unde avem amadoi drept de resedinta. Se poate intenta proces in alta tara decat cea unde s-a incheiat casatoria si unde exista domiciliile noastre din acte? adica este mai important ca locuim impreuna in strainatate decat ca suntem cetateni romani, cu buletin romanesc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bonaparte bonaparte buna ziua ! am si eu o intrebare la dumneavoastra : daca fostul sot introduce actiunea de partaj , el locuind in judetul hunedoara si eu avand domiciliu in ... (vezi toată discuția)
Competenta partaj bunuri comune diana22 diana22 in cazul unui partaj bunuri comune, in care sunt mai multe bunuri aflate in localitati de circumscriptii diferite, ce instanta este competenta? (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli presupune un partaj? Daniela_17 Daniela_17 Sunt divortata din 2007, am un copil minor in inretinere pentru care tatal nu a platit pana acum nici o pensie ci doar i-a mai dat bani uneori si ... (vezi toată discuția)