avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara minor. Tergiversarea dosarului.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara minor. Tergiversarea dosarului.

Buna ziua. Am un copil de 8 ani, elev in clasa a 3. tatal lui a fost obligat la o pensie de intretinere pe minimul pe economie, suma de 130 lei. acesta nu imi plateste suma integral, ci numai cate 70 lei lunar. traieste dintr_un ajutor social, si invoca instantei ca nu are de unde plati. am facut plangere la parchet de 3 luni, politia nu se implica in cazul meu, ma tergiverseaza mereu, nu am fost chemata la sectie nici macar sa dau o declaratie, si ma minte mereu ca mi se rezolva, dar nimic!.. Ce sa fac, va rog sa ma ajutati! am fost si la comandant, dar spune ca nu are cum sa il oblige pe parat, ca nu e rea credinta! am auzit ca paratul are relatii la politia locala din comuna! ce sa fac, sa fac plangere la ijp Arges ptr. tergiversarea dosarului, sau sa fac o plangere la instanta penala? Va fi obligat sa plateasca si din urma, sau nu? daca nu va plati, va fi pedepsit, sau nu? Multumesc.
Are venturi?
Nu va fi pedepsit, daca nu puteti dovedi ca din rea credinta nu plateste, nu are nimeni ce sa ii faca.
Apelati la un executor poate exista bunuri pe care sa i le vanda pt a recupera ce va datoreaza.
Are un ajutor social de 142 lei, dar mai munceste si in privat. Si daca nu ar avea venituri, nu mai trebuie sa plateasca pensia stabilita de instanta?
Daca aveti dovezi ca munceste, mergeti si prezentati dovezile politiei.
Daca munceste, nu ar avea dreptul sa incaseze nici acel ajutor.
Daca nu are venituri, se considera ca nu a procedat la neplata pensiei de intretinere cu rea credinta punct. Asta inseamna ca nu va fi tras la raspundere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie minor intretinere majorare ady_adriana ady_adriana Buna tuturor. am un copil de 8 ani, elev acum in clasa a 3/a. fostul sot a ramas fara servici de 1 an jumate, si ma chinui cu el pe la politie, parchet, ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei cu rea credinta...cum dovedesc? RAMOnaBC RAMOnaBC buna ziua...neplata pensiei alimentare din rea credinta...cum dovedesc eu ca e rea credinta?nu lucreaza cu carte de munca....face bani din ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minor miru-mir miru-mir doresc sa mentionez ca in data de 31 ian a,c am obtinut o sentinta judecatoreasca prin care fostul meu concubin a fost obligat la plata sumei de 175 ron lunar ... (vezi toată discuția)