avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu in functie de studii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu in functie de studii

Buna ziua,

Eu am studii postuniversitare, finalizate in 2008, dar in CIM nu este specificat acest lucru. M-i s-a spus de catre contabila ca nu e nevoie sa aduc copii dupa studii pentru ca ma incadrez. Precizez ca pe cartea de munca aveam pana in martie, inclusiv, 1305 lei; de la 1 aprilie salariul s-a micsorat la 720 pe cartea de munca. Din 22 mai 2009, mi-am facut lichidarea la zi, pentru ca pe luna aprilie 2009 am luat 300 lei salar. Vreau sa stiu daca pe baza studiilor mai pot face ceva?
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consilier juridic 20:30, 1 Iunie 2009
Deci , recapituland , se poate trece in cim si sintagma pozitie relativa Cor , atat timp cat acest nomenclator de functii nu mai corespune de muuuult cu ceea ce se gaseste , ca functie pe piata .
Apoi , am senzatia ca va luati degeaba de mine ptr ca nu am afirmat ca includ spv in pozitia din cor si nici nu am folosit sintagma "in salariul tarifar brut sunt incluse toate drepturile banesti".
Daca nu te respecti si nu lucrezi corect , nu ai contracte de prestari servicii , deci nu ai bani - asta e valabil in cazul meu . Alti buni practicieni care lucreaza foarte corect, probabil ca mai stau in institutii de stat sau alte unitati in care raspunderea este muuult mai limitata .
In alta ordine de idei , nu am pretentia ca ofer consultanta pe acest forum , ci doar imi exprim o opinie . Consultanta o ofer contra cost la birou :D.
legat de spv era o sugestie ptr userul a carui salar a fost diminuat ; un drept legal pe care ar trebui sa il obtina in conditiile in care mai aduce un banut in plus .
:offtopic:Da , e dificil cu cititul printre randuri , am luat topicul de la capat sa vad de unde s-a ajuns la o astfel de discutie .
Ultima modificare: Duminică, 31 Mai 2009
H.R. SUPORT , Consultant resurse umane
Eu nu sunt aici sa supar pe cineva, nu pretind ca dau consultanta aici, contracte am suficiente, la stat nu lucrez, sunt PFA din anul 1998.
In CIM nu poti trece o functie sau meserie cu o pozitie relativa, mai bine cauti sa faci incadrarea cat mai aproape de adevar, pentru ca avem Registrul general de evidenta, care musai trebuie sa treci datele din CIM, dar pot sa am o fisa de post care la "Competenta necesara/Educatia necesara" adica postul poate fi ocupat si trec de fapt realitatea.
Stiu sa citesc printre randuri, am insa mare grija ce citesc.
Va rog frumos, scuze.
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2009
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare cim AndreiTimi AndreiTimi Buna seara, Am si eu o intrebare. Daca firma este cu capital privat pot inregistra la ITM un contract de munca pentru un angajat cu codul COR 213904 ... (vezi toată discuția)
Cod incadrare functie Cocollino Cocollino Buna, Imi poate spune cineva va rog, care este codul pt functia de Specialist Suport (Telecomunicatii)? Daca este incadrare pe studii medii sau superioare ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pt administrator?? OANA GORAN OANA GORAN am auzit ca iar au intervenit modificari la legea 31. daca are cineva nr de monitor sau nr actului modificator, va rog sa ma luminati si pe mine. mai mult, ... (vezi toată discuția)