avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recalculare pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recalculare pensie de intretinere

Buna ziua !!

As dori o informatie va rog in legatura cu o cerere pentru recalcularea pensiei de intretinere a unui minor .
Mentionez ca in ian 2006 data pronuntarii divortului meu de fostul sot a fost stabilita o pensie de 295 ron bani pe care i-am primit o perioada de cateva luni.
Dupa o perioada fostul sot a decis sa nu mai mearga la munca pentru a nu mai fi obligat sa plateasca acei bani iar mai apoi a culminat cu niste episoade de violenta datorate consumului de alcool lucru culminat cu cateva internari la fostul spital nr 9 actualmente Obregia. In acea perioada nu am mai primit nici un ban iar mai apoi a obtinut o pensie de boala si ulterior si una de handicap. Mai multe detalii nu cunosc deoarece nu am obtinut alte informartii in afara celor care le-am mentionat mai sus. In tot acest timp a ramas pensionat definitiv datorita diagnosticului pus ( tulburare afectiva bipolara ) si a tratamentului pe care trebuie sa il urmeze.
ulterior eu am plecat din Romania luindu-mi si copilul cu mine iar in toata aceasta perioada tatal lui a avut perioade in care dorea sa ii dea 100 ron dar numai in situatia in care se afla sub tratament pentru ca in afara aceastuia refuza sa plateasca pe motiv ca lui nu-i ajung banii de tigari si nevoi personale respectiv alcool.
As dori va rog sa ma indrumati cum as putea sa obtin o recalculare a acestui drept al copilului raportat la veniturile fostului sot ( din pensii ) si daca este cu putinta sa il obtin prin oprirea directa din pensiile lui iar mai apoi virarea intr-un cont bancar pentru a nu mai fi nevoita sa ajungem la situatia in care el imi spune ca nu doreste sa plateasca pe motiv ca nu banii sunt importanti ci '' dragostea lui ce i-o poarta copilului ''.
Va rog indrumati-ma unde as putea depune aceasta cerere si cum ar trebui formulata, si in opinia dumneastra care ar fi rezultatul acestei plangeri.

Cu multumiri,
M Buk




Cel mai recent răspuns: bukmiha , utilizator 18:59, 21 Noiembrie 2014
oricand puteti cere instantei de judecata marirea pensiei de intretinere insa aceasta se va stabili tot raportat la veniturile paratului. Daca instanta stabileste un cuantum, paratul nu are dreptul sa l modifice. El trebuie sa plateasca minorului exact suma stabilita de catre instanta de judecata. Daca refuza sa plateasca contributia stabilita, ori plateste mai putin, aveti posibilitatea sa va adresati unei executor judecatoresc care, pentru a recupera sumele restante, va proceda la poprirea pensiei paratului, indiferent daca acesta este de acord sau nu. Daca indicati un cont executorului judecatoresc, acesta va vira sumele executate in contul indicat de dumneavoastra.
Daca tatal copilului nu plateste cu rea credinta, timp de 3 luni, pensia de intretinere, va puteti adresa organului de cercetare penala cu o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie prevazuta de art. 378 al 1 lit c din Cod Penal.
Ultima modificare: Vineri, 21 Noiembrie 2014
Oana Macovei, Avocat
In aceasta situatie ma puteti ajuta va rog cu un model de formulare a cererii deoarece am inteles ca nu este un tipizat ci doar eu trebuie sa o intocmesc.
Si credeti ca va fi o piedica a obtinerii acestei plati intrucat copilul este plecat din tara sau acest lucru nu ar conta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei alimentare copil ioneugen ioneugen Va rog sa ma indrumati si pe mine in urmatoarea problema: Dupa terminarea divortului si incredintarea copilului legea a stabilit ca sotia sa ii plateasca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara lilistiuca lilistiuca Fostul sot nu a mai platit pensia alimentara de aproape un an. Precizez ca nu trimitea banii la posta, ci venea o data la cateva luni si ii dadea direct ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara loricica79 loricica79 as dori sa stiu ce am de facut pt a actiona in instanta fostul sot pt neplata pensie copil?X-( (vezi toată discuția)