avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie-drept
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie-drept

As dori sa ma 'luminati"intr-o problema:sunt necasatorita,dar locuiesc impreuna cu prietenul meu, intr-un apartament pe care l-am primt in donatie de la bunica mea! Avem amandoi mutatie la aceasta adresa!Daca ne casatorim si eu mor,sotul meu va avea drept de mostenire in urma mea la acest apartament?
Cel mai recent răspuns: atancoc , utilizator 19:43, 31 Mai 2009
Tare as vrea sa inteleg:daca ma casatoresc si nu am copii,sotul meu va avea oricum drept sa ma mosteneasca,chiar daca apartamentul e dobandit prin donatie nominala inaintea casatoriei?Sa inteleg ca doar necasatorindu-ma,apartamentul va ramane familiei mele?
Doar necasatorindu-va apartamentul va ramane familiei dumneavoastra in totalitate(dar lucrurile se pot schimba si cu privire la concubinaj).
Cu tot respectul,va doresc multa sanatate si viata lunga,sa va puteti bucura de toate.
Va multumesc sincer pentru timpul acordat si va doresc sa aveti o duminica frumoasa:wave::giggle:
Concubinajul trebuie sa fie legalizat,nu-i asa?
Concubinul nu are drept de mostenire ,potrivit legislatiei actuale.Imi pare rau,nu stiu sa va spun daca sunt avute in vedere modificari pentru viitor.:wave:

Alte discuții în legătură

Sotia are dreptul la mostenire? bettyna bettyna Buna ziua, Am si eu o nelamurire: in cazul in care mostenitorii sunt sotia( d-na A) si copiii decedatului( B si C) pentru toate bunurile realizate si obtinute ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu apartamentul parintilor cand unul din ei decedeaza si au 3 copii?cum se imparte? georgiana_toderascu georgiana_toderascu Mesaj:As dori sa aflu ce pasi trebuie sa urmez pentru ca mama viitorului meu sot sa ii treaca partea sa de la apartamentul ei si al sotului decedat in numele ... (vezi toată discuția)
Bunurile proprii ale defunctului, dreptul sotului supravietuitor asupra lor tata1234 tata1234 Buna ziua, tuturor! Poate ma va lamuri cineva cu privire la urmatoarea speta. Ce sa intampla cu bunurile proprii ale defunctului, achizitionate inainte ... (vezi toată discuția)