avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare de la Judecatorie cu drept de apel la Tribunal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare de la Judecatorie cu drept de apel la Tribunal

Am avut o hotarare nefavorabila dupa o plangere contraventionala la Judecatoria municipiului Roman. Hotararea imi dadea drept de apel in 30 de zile de la pronuntare la Tribunalul Neamt (care este la Piatra Neamt). Am declarat apel in scris la Judecatoria Roman dupa 6 zile de la pronuntare.
Au trecut 30 de zile de atunci si inca nu am primit vreo citatie la Tribunalul Neamt.
Va rog sa-mi spuneti si mie daca trebuie sa mai depun si la tribunalul Neamt vreun act sau trebuie doar sa astept citatia acasa? In cat timp se stabileste un nou termen pentru apel?
Cel mai recent răspuns: Cristi_37 , utilizator 12:23, 12 Decembrie 2014
judecatoria asteapta sa treaca cele 30 de zile de apel pt toate partile din dosar, abia apoi vor inainta dosarul la tribunal unde se va face procedura de regularizare si abia apoi va primi termen si se vor trimite citatiile. puteti verifica pe site daca s-a inregistrat dosarul la tribbunal, macar stiti daca a fost trimis.
Multumesc pentru raspuns!
Am inteles de ce nu a aparut pana acum nimic pe site-ul portal.just sau de ce nu am primit inca citatia.
Abia astazi au trecut cele 30 de zile.
revin cu urmatoarele specificatii:

Au trecut pana acum 51 de zile de la hotararea initiala, data de catre instanta de judecata. Hotarere atacabila cu apel, in 30 de zile de la pronuntare, la tribunal.
Apelul l-am declarat acum 43 de zile la Judecatorie.
Depasind deja cele 30 de zile de la declararea apelului si neprimind inca un nou termen pentru judecare la tribunal, am primit de la judecatorie cat si de la tribunal acelasi raspuns.
Hotararea initiala nu este inca motivata si ca trebuie sa astept motivarea hotararii. Abia dupa ce se va emite motivarea hotararii initiale, se va trimite dosarul la tribunal pentru fixarea unui termen de judecata.

Intrebari:
1. Cat poate (maxim) sa dureze pana se face motivarea unei hotarari de judecata?
2. Cat poate maxim sa dureze pana se da un nou termen de judecata dupa formularea apelului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate castiga apelul facut pentru a nu plati pensia alimentara oanaeela oanaeela buna seara.judecatoria mia acordat custodie unica a 2 minori fara dreptu ca el sa ii viziteze in urma unui lung proces in care el nu sa prezentat deloc si a ... (vezi toată discuția)
Legalizarea unei hotarari judecatoresti Roxanagabriela6 Roxanagabriela6 Am si eu o intrebare.Sunt in divort de aproape 2 ani cu un copil minor la mijloc astazi mi sa instiintat ca se va elibera hotararea civila.Cat dureaza se se ... (vezi toată discuția)
Proceduri apel elenish elenish Daca cererea de apel formulata, este trimisa partii adverse, ca sa trimita intampinare, dupa care ar trebui sa primesc intampinarea sa formulez raspuns la ... (vezi toată discuția)