avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt asociat unic la un SRL care este pe 0
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt asociat unic la un SRL care este pe 0

Buna ziua,
Sunt asociat unic la un SRL care este pe 0 de aproximativ 10 luni.Eu lucrez la o alta societate ca angajat de 12 luni.Societatea la care lucrez urmeaza sa ma trimita in somaj.Intrebarea mea este urmatoarea : pot beneficia de somaj in situatia in care figurez ca asociat unic(administrator) la SRL-ul meu ? Mentionez ca SRL-ul meu nu are activitate de 10 luni de zile,este pe 0.Deci nu este suspendata.
Va multumesc si va doresc o zi placuta !!!
Ultima modificare: Vineri, 21 Noiembrie 2014
cesar, utilizator
Cel mai recent răspuns: cesar , utilizator 17:27, 22 Noiembrie 2014
Are totusi o baza legala , avand in vedere ca Legea nr.76/2002 nu stabileste nicio incompatibilitate intre calitatea de somer si calitatea de asociat unic al unei societati comerciale.

De asemenea, nici Normele de aplicare a Legii nr.76/2002 nu prevad o astfel incompatibilitate.

Legea se refera numai la realizarea de venituri si nu la calitatile unei persoane .
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Tocmai de aceea trebuie sa vedem punctul de vedere al ANOFM.
Asta este alt aspect .
De altfel, din cate tin minte , niciunul din cei pe care i-ai indrumat catre ANOFM (fiind intr-o astfel de situatie) si pe care care i-ai rugat , nu au postat raspunsul dat de aceasta institutie.
Nepostarea raspunsului pe forum nu inseamna neaparat ca user-ul nu a fost multumit de raspunsul primit de la ANAF.
Cred ca de la ANOFM si nu de la ANAF.

Alte discuții în legătură

Beneficiez sau nu de somaj? fify1 fify1 Buna ziua, doresc sa stiu daca am fost angajat pana acum la o societate si intre timp am deschis o societate pe numele meu iar societatea veche ma concediaza ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj adytz_1979 adytz_1979 Buna ziua, Doresc sa va prezint situatia mea actuala si va cer lamuriri celor in masura,eventual cu referiri la textul legii. In prezent sunt in perioada ... (vezi toată discuția)
Asociat unic srl si somer. tituspop2006 tituspop2006 Buna ziua, Sunt perioada de preaviz de la locul de munca actual. Doresc sa depun acte pentru somaj. Am urmatoarea situatie : 1. PFA - infiintat in 2011, FARA ... (vezi toată discuția)