avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselatorie banca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselatorie banca

Buna seara. Prietenul meu a aflat de la cineva ca este o persoana ce lucreaza la o anumita banca cunoscuta din Romania, care poate sa-l ajute sa ia un credit de aproximativ 100.000 ron, chiar daca el pe cartea de munca are salariul minim. S-a intalnit cu persoana respectiva, care l-a asigurat ca este perfect legal, fiind o chichița de sistem. I-a cerut un comision de 1000 ron, a completat o hartie pe care scria 100 ron, ea adaugand cu pixul "1000". A spus ca in cateva zile il cheama sa semneze actele, insa nu s-a mai intamplat asa. Cert este ca a mai fost o persoana pacalita insa cu un 'comision' de 7000 ron, o cunostinta. In seara aceasta prietenul meu a vb prin mesaje cu persoana respectiva, care initial a dat impresia ca nu stie cine este, iar cand i-am trimis mesaj in care i-am zis ca daca pana luni dimineata nu inapoiaza comisionul, vom jerge la politie, avand si martori, a trimis mesaj spunand ca e de acord sa ne vedem la 8 30 luni dimineata la politie, daca vrem ne spune si camera la care trebuie sa mergem, pt a analiza dosarul. Ceva de genul acesta. Ce e de facut? Nu ne dam seama daca blufeaza sau are 'cunostinte' in politie...ceva nu se leaga. Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:50, 23 Noiembrie 2014
Faceti plangere la politie si la intalnire se poate organiza un flagrant. E clar ca e o inselatorie.
Din titlu se intelege ca Banca v-a inselat. NU. V-a inselat o persoana care, lucreaza in Banca. Convingerea mea este ca blufeaza. Are mult tupeu. Faceti plingere la Politie cum v-a sfatuit @Daciana19. Poate este acoperita de cineva din conducerea Bancii. Dar (desi e posibil), mai putin probabil sa fie din Politie.
Hirtia aia cu 100-1000 lei, la cine se afla? Poate fi o dovada. Pentru ca, s-ar putea sa spuna ca datele din dosar nu va permit accesul la credit dar, ati incercat sa o mituiti. Daca are asa de mult tupeu, poate spune orice. Sfatuiti-va martorii sa nu se lase intimidati.
Ultima modificare: Vineri, 21 Noiembrie 2014
ContSters287867, utilizator
SI desi NU banca a fost cea care v-a inselat, persoana in cauza a actionat in sediul bancii respective, in calitate de angajat al acesteia, folosindu-se de logistica acesteia. Fie ca stie sau nu de aceasta escrocherie, banca are o raspundere legala privind calitatea angajatilor proprii si controlul asupra acestora. Deci faceti plangere la politie si impotriva persoanei dar si impotriva bancii.

Daca procurorul de caz stabileste ulterior ca banca nu a avut niciun amestec sau nicio culpa, e treaba dumnealui.
V-ati intilnit in sediul Bancii sau in alta parte? E important si asta.
Nu are ce cunostinte sa aiba ca sa intrerupa ancheta in caz de inselaciune.
Daca comiteti fapta veti raspunde penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision pentru recomandare Andy G. Andy G. Buna ziua! Am o situatie un pic delicata si un pic complicat de explicat asa ca scuze pentru postarea lunga. In urma cu ceva timp, un amic voia sa cumpere un ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru inselaciune AlexPrim AlexPrim Buna seara, In urma cu aproximativ o luna am cumparat un produs ( componenta de calculator- placa video ) de la un utilizator de pe forumul ... (vezi toată discuția)
Cati bani se dau daca te inscrii la un fond de pensii privat? cris_89 cris_89 Am fost contactata de un reprezentant al unei firme ce administreaza banii de pensii private (nu-i dau numele, am inteles ca e interzis) care mi-a zis sa ... (vezi toată discuția)