avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Indemnizatie responsabil arhiva
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Indemnizatie responsabil arhiva

Buna seara,
Sunt functionar public , ocup functia de agent agricol iar in data de 20.05.2013 am fost desemnat prin dispozitie de primar si responsabil cu arhiva.
As dorii sa intreb ce indemnizatie pot primii pentru aceasta sarcina in plus.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: dragota , utilizator 11:29, 25 Noiembrie 2014
In general , ar trebui sa primiti drepturile salariale aferente functiei respective.
Baza legala care ar fii?
1. "....functionarii publici, functionarii publici parlamentari si functionarii publici cu statut special pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar-artistice, iar cei cu statut special pot exercita functii in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public, functionar public parlamentar sau functionar public cu statut special, potrivit fisei postului. In aceasta situatie cumulul de functii nu este permis in cadrul autoritatilor sau institutiilor publice si la acelasi angajator institutie publica."
[ link extern ]

2. Un angajator are posibilitatea de a delega competente unui subordonat (procesul de atribuire de către un manager pe o perioadă limitată, a unora dintre atribuţiile şi responsabilităţile specifice unui anumit post unui subordonat).

3. art.31 din Legea 188/1999:
(1)Pentru activitatea desfasurata, functionarii publici au dreptul la un salariu compus din:
a) salariul de baza;
b) sporul pentru vechime in munca;
(2)Functionarii publici beneficiaza de prime si alte drepturi salariale, in conditiile legii.
(3)Salarizarea functionarilor publici se face in conformitate cu prevederile legii privind stabilirea sistemului unitar de salarizare pentru functionarii publici.
Ultima modificare: Duminică, 23 Noiembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
In concluzie daca primarul, ca ordonator principal de credite, vrea si aproba ca salariatii sai sa beneficieze de spor de dispozitiv, spor de confidentialitate, spor de antena, spor de arhiva sau spor de munca rusinoasa(gen femeie de servici), etc. acesti functionari ar putea sa mearga acasa cu un salariu decent. In practica insa lucrurile nu se desfasoara dupa asteptari. Incercati sa solicitati in scris sporul aferent muncii depuse conform Legii 188/1999 si asteptati raspunsul. Va rugam sa ne informati si pe noi.
Multumesc pentru raspuns.
Solicitarea sa faca referire la art.31 din Legea 188/1999?

Alte discuții în legătură

Suspendare din functia publica Raluca_lucia Raluca_lucia O persoana care este suspendata din functia publica conform art. 95 alin 2 din lg. 188/1999 (este vorba despre momentul in care era in vigoare acest articol ) ... (vezi toată discuția)
Compatibilitate profesie mediator ecaliopi ecaliopi Este compatibil mediatorul cu functionarul public (numit in baza Legii nr. 188/1999) ? (vezi toată discuția)
Functionar public - cenzor la asociatie de proprietari m-n-g m-n-g Buna ziua! Un functionar public poate ocupa functia de cenzor la asociatia de proprietari? Sa nu fie incompatibil. Va multumesc! (vezi toată discuția)