avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Ce forma de plata pentru avocat?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Ce forma de plata pentru avocat?

Buna ziua,

As dori sa stiu ce forme de plata se folosesc in zilele noastre pentru avocati, onorariu.
Nu mai doresc sa platesc in avans desi multi cer asa. Eu as vrea la succes pentru ca as da cu draga inima si mai mult, numai sa stiu ca nu ii dau degeaba.
Nu doresc sa incep polemici pe tema avocatilor, doar vreau sa stiu cum pot rezolva.

Deci, ce parere aveti? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 19:45, 25 Noiembrie 2014
Avocatura este o profesie liberală. Fiecare profesionist isi calculează si stabilește onorarii proprii, in functie de mai multe aspecte. Depinde si de obiectul dedus judecații, in cazul Dvs.
Onorariul de succes constă într-o sumă fixă sau variabilă stabilită pentru ca avocatul să obţină un anumit rezultat.
Da, stiu ce e onorariul de succes. Intrebam ce alte forme de plata mai exista, in afara de cea in avans care nu mai satisface.
În cazul în care angajati un avocat să va asiste/reprezinte într-o procedură legală, acesta îşi asumă obligaţii de diligenţă nu de rezultat.
Statutul Avocatilor interzice avocatului să îşi fixeze onorariile în baza unui pact de quota litis.
Pactul de quota litis este o convenţie încheiată între avocat şi clientul său înainte de soluţionarea definitivă a unei cauze, convenţie care fixează exclusiv totalitatea onorariilor avocatului în funcţie de rezultatul judiciar al cauzei, indiferent dacă aceste onorarii constau într-o sumă de bani, un bun sau orice altă valoare.

Ah, ok, inteleg. Onorariul de succes sau ce spuneti dvs. se fixeaza inainte, normal, de finalizarea cauzei. Da, toate diligentele, astea sunt de bon ton dar in realitate...oamenii iau banii in avans si apoi... ori dispar, ori nu se mai intereseaza, ori mint...multe cazuri asa.
Aud si de la amici de-ai mei. Ceva trebuie sa se schimbe aici.
Avocatul are îndatorirea de a-şi îndeplini cu conştiinciozitate, onoare şi probitate profesională obligaţiile faţă de client, ce afirmati dvs, aduce atingere prestigiului profesiei de avocat.

Alte discuții în legătură

Pactul "de quota litis"  MYRA  CIMPEAN MYRA CIMPEAN Ce parere aveti despre pactul de quota litis, despre faptul ca unii avocati cer ca onorariu o cota din afacere? = procente din valoarea bunurilor ... (vezi toată discuția)
Mostenire - plata onorariu avocatial dupa proces mireladolta mireladolta Buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti daca pot gasii un avocat care sa ma reprezinte intr-un proces privind o mostenire caruia sa-i achit onorariul si restul ... (vezi toată discuția)
Caut avocat ionut230 ionut230 Credeti ca exista sansa sa gasesc un avocat care sa ma reprezinte intr-un caz de partaj iar in urma finalizari acestuia sa vand unul dintre terenuri la care sa ... (vezi toată discuția)