Buna ziua !
Urmeaza sa am procesul de divort foarte curand.In urma divortului amiabil eu urmeaza sa primesc custodia copilului minor .Mai avem inca un copil major care urmeaza facultatea in alta localitate.Am sperat pana in ultima clipa ca sotia sa inteleaga ca pensia alimentara pe care ar urma sa o plateasca lunar , nu acopera nici un sfert din cheltuielile reale pe care urmeaza sa le am cu cei doi copii.Mentionez faptul ca are un salariu rezonabil.Daca dupa divort paraseste definitiv locuinta comuna eu o sa trebuiasca sa suport in totalitate si costurile locuintei si banuiesc ca o sa ajung in pana financiara .As avea posibilitatea sa shimb termenii divortului (pot sa dovedesc cu probe autentificate adulterul ei ,avem peste 20 ani de casnicie ,pot sa dovedesc ca si-a neglijat aproape in totalitate copii,mai mult :pot sa dovedesc si ca a implicat copii in consumarea relatiei ei ).Am sanse reale ca in cazul in care castig acest proces , sa obtin daune morale si prestatie compensatorie ?
Va multumesc anticipat!
Fata cea mare daca este la facultate are dreptul la pensie alimentara chiar daca are peste 18 ani, dar nu mai mult de 26. O poate da in judecata pe mama sau o poate chema la mediere ptr solutionare pe cale amiabila a acestei probleme.
Inteleg ca trebuie sa ma resemnez si sa accept situatia pana la terminarea procesului de partaj (care e posibil sa dureze si 2 ani ).Si daca se ajunge ca fata cea mare s-o dea in judecata pe mama ei , tot dureaza .Nu cred ca nu au mai fost spete similare .Puteti sa ma ajutati in sensul acesta ?
Va multumesc!
Divort
magdabuc
buna ziua,m-am despartit de sotul meu care este plecat din tara,in comun nu avem decat un copil de 3 ani si jumatate.Intrebarea mea este daca pot baga divort ... (vezi toată discuția)