avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... decizie de impunere din oficiu - cine are calitatea de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

decizie de impunere din oficiu - cine are calitatea de parat

buna ziua,

in luna iulie 2014 casa de asig de sanatate a emis o decizie de impunere din oficiu prin care a stabilit contributie cass pentru un venit obtinut de mine in anul 2010 din vanzarea unui apartament. am chemat luna trecuta in judecata cas pentru anularea deciziei de impunere pentru ca eram studenta in 2010 si nu realizam venituri din munca si aveam sub 26 de ani, insa parata, casa de asig de sanatate invoca prin intampinare lipsa calitatii procesuale pasive a acesteia in cauza, invocand art 5 alin.10 din oug 125/2011 spunand ca administratia finantelor publice ar avea calitate procesuala pasiva in cauza incepand cu luna iulie 2012 aceasta din urma subrogandu-se in toate dr si obligatiile procesuala ale casei de sanatate. ce parere aveti? sa introduc si aceasta institutie in cauza sau calitatea procesuala pasiva are in continuare casa de asig de sanatate, in calitate de organ emitent al deciziei de impunere? va rog sa ma ajutati cu un raspuns. multumesc
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 14:05, 24 Noiembrie 2014
Puteti sa introduceti in judecata si Casa de Asigurari de Sanatate pentru siguranta! Veti vedea ce va decide instanta referitor la exceptia respectiva!
Aparent, Finantele n-au dreptate, pentru ca, chiar daca intr-adevar de-abia in anul 2012 au preluat de la casa de sanatate si perceperea sanatatii de la contribuabili, dar, consider ca au preluat si drepturi si obligatii de la casa de sanatate, asadar, apreciez ca aceasta are calitate procesuala pasiva in procesul dvs., nu si casa de sanatate! Dar, ca masura de siguranta, v-am aratat cum as proceda eu!
eu am chemat casa de sanatate in judecata pentru ca ea a emis decizia de impunere, sa introduc ca parat si administratia finantelor publice? din cate inteleg eu casa de sanatate are , conform legii 554/2004 calitate procesuala pasiva in calitate de organ emitent si admistratia finantelor se subroga in drepturile si obligatiile acesteia in ceea ce priveste strict executarea silita a acestora. ce parere aveti? nu ma complic daca introduc si administratia finantelor publice?
V-am spus deja parerea mea! Dvs. procedati cum considerati!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de poluare page page Buna ,pentru restituire taxa calitate de parata o are Directia Generala a Finantelor Publice prin Administratia Finantelor Publice sau pur si simplu ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru - restituire taxa poluare Raduu13 Raduu13 Buna ziua! Cat este taxa judiciara de timbru la un proces de retituire taxa poluare, 39 de lei sau 10% din valoarea taxei? Deasemenea, va rog sa ma ajutati ... (vezi toată discuția)
Opozabilitate hotărâre judecătorească contra statului și a ministerului afacerilor interne CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Pe scurt este vorba de un proces în care va fi dat în judecata statul. Statul va fi reprezentat prin Ministerul Finanțelor Publice la proces. Pe mine ma ... (vezi toată discuția)