Buna ddimineata!Am si eu o problema:in perioada 2002-2007, am fost angajata in functia de ospatara.in 2004 ni s-a spus ca suntem obligati sa facem un curs de ospatar,l-am platit,l-am absolvit iar cand am primit diplomele am constatat cu stupoare ca in partea de sus in loc de MINISTERUL EDUCATIEI.....,era trecut casa de cultura x.cand am intrebat de ce ni s-a spus ca nu are importanta,diploma e ok.in 2007 s-au schimbat proprietarii,s-a facut un nou c.i.m,tot cu incadrarea ospatar.in mai 2008,m-am mutat la alta unitate de profil.in 20 apr,2009 am fost trimisa in somaj din motive economice.am primit adeverinta cu stagiu de cotizare in 19 mai.am mers la itm sa-mi scot cartea de munca si am constatat ca erau operate toate perioadele,insa nu era incheiat la nici o unitate.mi s-a spus ca nu se poate fiindca nu e buna diploma de ospatar si trebuie facut la fiecare unitate in perte un act aditional de modoficare a functiei:din ospatar in muncitor necalificat.nu sunt de acord.nu e vina mea ca nu e valabil cursul care am fost obligati sa-l facem ,care l-am platit eu,si care ulterior contabila mi-a spus ca e echivalent cu un curs de dans.cum este posibil sa-mi schimbe functia in alta functie?nu in necalificat.am atestat de lucrator in turism din 1997,am diploma colegiu admin.publicadin 2007,si licenta fac.dr.,adm publica din 2008.va rog sa ma ajutati sa pot intra in somaj.
este obligat sa plateasca sau depinde de bunavointa angajatorului??
revenind la problema cu inchiderea cartii de munca in 2007 ,sefa ar fi motivat ca am ramas doar 4 angajati cu problema nerezolvata datorita faptului ca ne lipseau ceva documente din dosar.si ca doar noi ramanem necalificati iar ceilalti(15 angajati)sunt incadrati in baza aceluiasi curs ca si ospatari.se poate asa ceva?
va rog sa ma ajutati si pe mine.si am lucrat in aceleasi unitati fiind colega cu b_kamelita,situatia e aproape identica cu diferenta ca eu momentan nu am efectiv carte de munca.la ITM mi sa spus ca sa platit pe toata perioada incepand cu 2002,dar nu figureaza decat in soft pt ca nu se tiparesc carti de munca de ani de zile.alta problema legata de subiect:mi-am planificat sa avem un copil;in cazul in care trec la program de 4 ore si am avut intrerupere 1 luna din 15.12.2008-15.01.2009 cand as putea intra legal in concediu prenatal?
b_kamelita:
1. Vi s-a raspuns la toate intrebarile dvs.
2. V-am sfatuit sa va adresati cu o sesizare la ITM si chiar si la AJOFM, pentru a intra in posesia carnetului de munca si a putea beneficia de indemnizatie de somaj.
3. Daca nu se rezolva, atunci reveniti sa vedem ce se mai poate face.
Carnetul de munca
gikgika
Din 01.10.2003 sunt angajata la o societate ca vanzator, dar in carnetul de munca muncitor necalificat.Pe 19.03.2004 am fost calificata in meseria de vanzator ... (vezi toată discuția)
Carte de munca
lorre_ioana
Buna ziua.
As vrea sa stiu daca este legal ca in cartea de munca sa apara trecut de catre angajator un angajat ca fiind muncitor necalificat cu toate ca ... (vezi toată discuția)