avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Indreptare eroare in certificatul de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Indreptare eroare in certificatul de mostenitor

Am o problema si anume la intocmirea certificatului de mostenitor dupa bunica mea in anul 1989 notarul de stat a inversat cifrele in loc sa treaca 4300 mp teren a trecut 3400 mp astfel ca s-a diminuat suprafata de teren cu 900 mp eu fiind intabulata doar cu 3400 mp iar planul de situatie a fost modificat ulterior modificat de catre OCPI trecind peste cifrele 43 cifrele 34. M-am adresat aceluiasi notar care mai este inca notar insa mi-a spus ca el nu poate sa-mi rectifice nimic deoarece nu este de competenta lui deoarece nu face parte din circumscriptia teritoriala. Va rog mult sa-mi dati un sfat cum as putea sa rectific acest certificat. Notarii din circumscriptia teritoriala imi solicita alt plan de situatie cu toate ca cel vechi nemodificat pe care il detin in original este vizat OCOTA fostul OCPI. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:52, 24 Noiembrie 2014
Solicitati notarului, daca este acelasi din 1989, sa va prezinte actele pe baza carora a fost dezbatuta succesiunea la vremea respectiva, mai exact in 1989 si solicitati rectificarea actului notarial. Va trebuit cam mult ca sa sesizati greseala si de aceea s-ar putea ca notarul sa va raspunda ca nu mai are arhiva(multi spun ca a ars ori ca s-au pierdut la revolutie, etc) caz in care va trebui sa o luati de la inceput cu procedura de succesiune bineinteles doar pe suprafata care va este lipsa in acte.
Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2014
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari in planul de situatie dupa vanzare ContSters238389 ContSters238389 Ma poate ajuta cineva? Va rog mult sa-mi ajutati cu un sfat. Sint disperata. Deoarece eu trebuia sa plec definitiv in Germania am imputernicit pe cineva in ... (vezi toată discuția)
Greseala in certificatul de mostenitor Ionflo1 Ionflo1 Am o problema foarte mare. M-am intabulat in 1990 si nu am observat ca la intocmirea certificatului de mostenitor notarul a inversat doua cifre din care a ... (vezi toată discuția)
Rectificare greseala in certificatul de mostenitor gaby83 gaby83 Buna ziua am urmatoarea problema, la intocmirea certificatului de mostenitor dupa bunica si parintii mei in anul 1989 notarul de stat a facut o gresala in loc ... (vezi toată discuția)