avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... calcul rentabil
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

calcul rentabil

Buna ziua,
am mai multe rate la banci. Totalul acestora a ajuns sa fie egal cu salariul pe o luna. Din pacate, de cca trei luni nu mai lucrez. Am tot incercat sa ajung la o intelegere cu bancile si sa explic ca sunt de buna credinta si ca as vrea sa incep plata retelor cu penalizarile aferente imediat ce voi lucra. Mentionez ca nu am absolut nici un bun pe numele meu si nu au ce sa-mi execute silit. Nu inteleg din ce ratiuni nu se poate intelege situatia si in urma mai multor hartuiri am decis sa-i las sa execute silit viitoare venituri, cu atat mai mult cu cat m-au transformat fara voie in rau voitoare...Ma supara ft tare ca sunt privita asa si am decis sa-mi asum rolul cu toate consecintele viitoare. Am doar o rugaminte, anume sa ma ajutati cu o confirmare a faptului ca nu-mi pot pune poprire decat pe jumatate din venituri.
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 15:26, 1 Iunie 2009
Intarzierile legate de achitarea ratelor de credit au devenit preocupari la zi ale institutiilor bancare, care cauta solutii pentru a-si recupera creantele, in conditiile in care tot mai multi debitori nu-si mai pot plati ratele. Nici bancherilor nu le convine o reglementare atat de inchistata deoarece ei sunt interesati sa-si recupereze banii prin rate, nu prin executarea silita sau vanzarea creantelor catre recuperatori. La inceputul acestei luni, ei au solicitat Bancii Nationale prelungirea de la 90 la 150 de zile a termenului de la care se declanseaza procedura de executare silita a celor care nu-si platesc datoriile si au sustinut ca BNR ar trebui sa incurajeze bancile sa reesaloneze si sa restructureze creditele restante. Pe de alta parte, comisiile Senatului au avizat o propunere legislativa care obliga bancile ca, inainte de a trece la executarea silita, sa prezinte clientului un plan de reesalonare a ratelor.
Indiferent daca propunerea legislativa va fi sau nu aprobata de Parlament, regulile referitoare la bunurile care pot fi urmarite de banci sau alti creditori raman aceleasi. Procedura de executare silita difera in functie de clauzele contractului de credit, daca in acel contract s-au prevazut garantii imobiliare sau nu.
Contractele de credit, inclusiv contractele de garantie reala sau personala, încheiate de o institutie de credit constituie titluri executorii. OUG nr. 99/2006 a dat dreptul bancilor sa-si organizeze un corp propriu de executori, a carui activitate este strict legata de punerea în executare a titlurilor executorii apartinând institutiei de credit si altor entitati care apartin grupului acesteia si care desfasoara activitati financiare.
Multumesc frumos pentru raspuns. Sunt cotrariata de faptul ca, atunci cand ti se acorda un credit, situatia este privita individual, dar cand ajungi in imposibilitate de plata esti privit la modul general. Foarte proasta atitudinea bancii, la care am de plata cam 20 de ani de acum incolo si care in loc sa calculeze dobanzi si sa mearga mai departe cu creditul meu ( de nevoi personale, fara ipoteca), prefera sa obtina jumatate din venituri viitoare...care probabil ca vor fi la min pe economie sau deloc. Pe mina ma interesa in mod special daca 1/3 din sal poate ajunge la 1/2 si cum se urmareste aceasta poprire.
raspunsul cert il veti primi doar de la banca cu acre aveti acel contract , dupa cum v-am explicat in mesajul anterior .Ordinul OUG nr 99/2006 a dat dreptul bancilor sa-si organizeze un corp propriu de executori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita dana tudor dana tudor am un credit de nevoi personale la banca raiffesen nu am mai platit datorita ramanerii fara servici si eu si sotul creditul este din 2006 banca nu mi-a trimis ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar ContSters102017 ContSters102017 Am si eu o intrebare. Daca in urma imposibilitatii de plata a unui credit pt locuinta, garantat cu insusi imobilul cumparat fara giranti si fara posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Executare silita lumifatu lumifatu Am si eu o intrebare si va rog mult sa-mi raspundeti: Am o datorie restanta la o banca deoarece anul trecut ramanand fara servicu nu mi-am mai putut plati ... (vezi toată discuția)