Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adoptie

Buna ziua! as dori sa adopt un copil si m-ar interesa daca creditul ipotecar pe care il am la banca ar fi o piedica in calea acestei adoptii??multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 04:08, 25 Noiembrie 2014
Parerea mea este ca nu are nici o legatura.

Creditul in sine nu ar fi o piedica. Presupun ca, dupa oarece scaderi (dupa achitarea datoriilor lunare) va ramane ceva mai mult decat ... :) vorba aceea: de trecut strada ...

Conditia legala este aceasta:

Adoptatorul sau familia adoptatoare trebuie să îndeplinească garanţiile morale, precum şi condiţiile materiale necesare creşterii, educării şi dezvoltării armonioase a copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare articol 461 (2) din codul civil alina1989 alina1989 Buna ziua, Va rog frumos sa-mi ziceti si mie la ce lege speciala se refera art.461 (2) din Codul Civil ? Textul est urmatorul:«Indeplinirea conditiilor ... (vezi toată discuția)
Adoptie iconita iconita Buna seara !Sunt pensionara, am 68 de ani. Asi dori sa stiu daca la acesti ani eu pot adopta o fetita.Am un baiat mare care este la casa lui, deci stiu cum se ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor loana1 loana1 buna ziua! as dori sa stiu daca pot afla daca o persoana are dosar de divort depus la judecatorie. din pacate nu stiu in ce zona s-a depus dosarul, stiu ... (vezi toată discuția)