avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cod rutier - contestare examen
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cod rutier - contestare examen

Nu stiu ce si unde sa caut, asa ca ma gandesc ca poate ma ajuta cineva cu niste raspunsuri.
Am dat examenul pentru obtinerea permisului auto si l-am picat, desi sunt absolut convins ca nu meritam sa-l pic. Am facut o singura greseala, nesemnalizand o plecare de pe loc. Dar, pentru ca-si facuse norma de candidati admisi, pentru ca nu cotizasem nicicum si pentru ca a vazut ca ma descurc bine in trafic, examinatorul mi-a cerut sa fac o manevra interzisa(o parcare laterala). N-am observat ca dupa sirul de masini parcate e o mica alee, de vreo 10 m, mai mult o iesiure dintr-o curte. Mi-a spus victorios ca am incalcat legea oprind la mai putin de 25 de m de o intersectie. I-am replicat ca n-aveam cum s-o vad din cauza masinilor parcate, ca aceea nu e o strada(nici nu avea placuta cu nume, avea doar vreo 10 m pana la poarta, etc) si ca din cate stiu nu are voie sa-mi ceara manevre interzise. L-a enervat faptul ca am replica si mi-a mai bagat si un viraj prea larg intr-un giratoriu, desi a recunoscut ca am pastrat bine banda, ca n-am incurcat pe nimeni, dar, ca sfat, cica e mai bine sa le iau ceva mai stranse. Convingerea mea e ca n-am gresit deloc, in niciun giratoriu si ca de fapt a cautat nod in papura. M-am contrat cu el, convins ca n-are de ce sa ma pice, dar, evident, fara rezultat.
Intrebari: 1. pot contesta? cum?
2. sunt constient ca va trebui sa repet examenul, dar ma tem ca el sau colegii lui, vor avea grija sa nu-l trec, pentru ca am indraznit sa-mi sustin dreptatea. As putea sa sustin proba teoretica tot aici, dar sa iau o viza de flotant in alt oras, unde sa dau "traseul"? As urma scenariul asta din ratiuni de timp. In cele 16 zile in care trebuie sa astept, as face formele pentru viza de flotant, iar in orasul in care as vrea sa dau "traseul" se fac programari pentru proba "scrisa"chiar si pentru peste o luna, in timp ce aici se poate da examenul in ziua in care te duci cu dosarul.
Nu stiu unde sa caut raspunsul, textul exact de lege pe care sa-l invoc, asa ca poate e cineva care sa mi-l indice. Asa ma pot prezenta mai bine in fata unor eventuale refuzuri.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Contestatie examen auto lisav lisav Buna ziua, Am avut examen auto categoria B pe data 11 august 2014.Examinatorul m-a dus 30 minute pe tot felul de strazi, dupa aprox.15 min. mi-a zis sa fac ... (vezi toată discuția)
Scoala de soferi pe cale sa expire Diana Biciaga Diana Biciaga Buna seara, Dupa aproape 3 ore de cautat de-a-lungul si de-a-latul internetului, tot nu am reusit sa aflu doua informatii relativ simple. Problema mea ... (vezi toată discuția)
Viza flotant Amalia2323 Amalia2323 Buna seara, Doresc sa-mi fac viza de flotant pentru a sustine probele pentru permis in orasul in care fac scoala de soferi. Si am cateva intrebari legate de ... (vezi toată discuția)