avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie examen auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie examen auto

Buna ziua,
Am avut examen auto categoria B pe data 11 august 2014.Examinatorul m-a dus 30 minute pe tot felul de strazi, dupa aprox.15 min. mi-a zis sa fac parcare laterala pe o strada foarte ingusta unde in dreapta era o pompa de gaz si aproape amuzandu-se mi-a zis,,sa vad daca reuseseti fara sa darami pompa de gaz''.Nu prea mi-a iesit parcarea, iam zis ca nu exista spatiu suficient pentru aceasta manevra, mi-a bifat ca nu am reusit si mi-a zis sa mai incerc odata.Bineinteles ca nu am reusi si iar m-a bifat.In trafic nu am avut nici o problema , m-a dus in autogara orasului unde era traficul super aglomerat sa incerc si acolo o parcare laterala, am reusit sa o fac dar toata coloana de masini din spatele meu a trebuit sa astepte sa fac manevra, dupa care m-a bifat pentru ca am blocat traficul.Tot timpul a comentat ca masina nu are are conditionat si ii este foarte cald, masina este un logan, pe drumul de intoarcere cum martorul meu trebuia sa fie si el examinat amandoi fiind de la aceeasi scoala pe aceeasi masina, mi-a zis sa opresc pe dreapta pentru ca au trecut 30 de minute.M-am gandit ca nu am voie sa opresc pe drumul acela era contrar regurilor de circulatie si am mai intrebat ,,sa opresc aici ? si mi-a raspuns,, am zis sa opriti pe dreapta, dupa care am oprit....Mi-a bifat ca fiind manevra interzisa si m-a picat.Martorul meu care a condus si el foarte bine, a fost picat si el din diverse motive.
In judetul Tulcea se intampla, examinatorii tulceni au fost arestati pentru luare de mita si abuz in serviciu, iar acum sant detasati pentru cate 30 de zile examinatori din alte judete. Eu am dat cu un comisar din Galati care era mereu indispus si furios pe tot timpul examinarii.Din cei 8 candidati care am dat cu el nu a luat nici unul.
In ce ma priveste as dori sa fac contestatie conform Ordinului 268/2010 care spune la art.18 lit.d)-examinatorul are obligatia sa explice candidatilor modul de desfasurare a probei si sa le comunice clar si din timp traseul ce urmeaza a fi parcurs-lucru care nu s-a intamplat si
la lit.k-sa nu indice candidatilor efectuarea unor manevre care ar incalca regulile de circulatie sau semnalizare rutiera.-cum mi-a indicat sa opresc in loc interzis.
Va rog daca stie cineva modalitatea de contestatie si termenul daca nu mi-a trecut ca nu gasesc in legislatie.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Racoțea anca , utilizator 11:48, 9 Martie 2018
Teoretic, se poate face contestatie, dar trebuie sa probati cele sustinute.

Art. 21. - (1) Candidatul care cumuleaza cel mult 20 de puncte de penalizare în timpii prevazuti la art. 19 este declarat admis la proba practica.

(2) Candidatul care a depasit punctajul maxim de penalizare înaintea expirarii timpilor prevazuti la art. 19 este declarat respins.

Art. 22. - Contestatiile la probele de examen în vederea obtinerii permisului de conducere se solutioneaza în conformitate cu prevederile legale în vigoare. - Ordinul 268/2010.
Puteti depune contestatie si indicati si martorul cel putin prin nume si prenume.
Daca politistul v-a indicat sa incalcati regulile puteti depune pe linga contestatie si o plangere la brigada de politie rutiera cu privire la comportamentul politistului si va bazati pe articolele la care ati facut referire.

Acum ani de zile am dat si eu pentru permis in Tulcea ptr categ. CE, eram cu camionu si remorca dupa mine, am plecat de langa Casa Armatei si mi-a indicat sa merg pe interzis pe sens unic spre cinema Patria (actualul teatru Jean Bart).
Nu am acceptat stiind povestile cu politisti care iti indica in mod voit sa incalci regulile de circulatie ptr a te respinge si am vrut sa fac stanga sa ies in str Babadag.
Tipul a apreciat ca nu l-am ascultat si avand si un martor langa noi am mers pana la urma pe interzis si uite asa am luat permisul incalcand regulile de circulatie.
Adevarul e ca pe straduta aia nu prea incapea ditamai camionul de 20 to si remorca pe langa Agentia judeteana de tineret si sport sau cum ii spunea prin anii 90 decat daca erai un sofer cu experienta.
Am citit acest articol dar nu stiu care sunt prevederile legale in vigoare si unde pot face contestatie.Eu platesc pentru gresesile mele si nu iau permisul dar mi se pare corect sa plateasca si el pentru greselile lui.Examenul acesta era un fel de ,,care face pe care''
va multumesc pentru raspuns!
Si eu am picat la prima testare tot pentru o parcare laterala nereusita, desi restul traseului a fost ok. Tot asa, am avut impresia ca trebuia sa intru in cota de picati. Nu-i nimic, data viitoare va fi mai bine. Daca stati dupa contestatii si procese cheltuiti mai mult (bani si timp).
La clasica indicatie a politistului de a efectua o manevra interzisa raspunsul pe care trebuie sa-l dati este: "nu am voie, indicatorul X imi interzice, dar la solicitarea Dumneavoastra (doar el este organul si este peste indicatoare) voi efectua manevra".
Ultima modificare: Luni, 18 August 2014
DinuX, utilizator
lisav a scris:

...
Va rog daca stie cineva modalitatea de contestatie si termenul daca nu mi-a trecut ca nu gasesc in legislatie.Va multumesc!


Stie cineva un raspuns concis la problema?
Unde si in cat timp se poate depune o contestatie pentru picarea examenului auto la traseu?
Multumiri anticipate!

Alte discuții în legătură

Cod rutier - contestare examen celalalt celalalt Nu stiu ce si unde sa caut, asa ca ma gandesc ca poate ma ajuta cineva cu niste raspunsuri. Am dat examenul pentru obtinerea permisului auto si l-am picat, ... (vezi toată discuția)
Cedează trecerea la un giratoriu ardeleanu100 ardeleanu100 Dacă mă poate lamuri și pe mine cineva: De ce apare semnul cedează trecerea la un sens giratoriu? La orice giratoriu nou care apare sunt 2 semne pe ... (vezi toată discuția)
Plângere împotriva examinatorului auto Nicoleta 1988 Nicoleta 1988 Buna ziua , azi am dat a doua oară examenul auto in București . Am picat , sunt nemulțumită deoarece în aceste două examene fiecare polițist mă picat ... (vezi toată discuția)