avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj cu santaj privind pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj cu santaj privind pensia alimentara

Am divortat de sotul meu si divortul s-a incheiat in septembrie 2014.
A fost obligat la plata unei pensii alimentare pe care a refuzat sa o dea copilului sau motivand ca sunt prea multi bani. A spus ca va face apel. Inca nu am primit nicio hartie acasa dar au mai lipsit hartii de la cutia postala avand si el cheie.

Intre timp s-a razgandit si acum face presiuni pentru a merge cu el la notar pentru a face partajul. Imi da si un termen limita: pana la sfarsitul lunii. Imi spune ca oricum imi da prea multi bani.

Nu am incredere in el deoarece mereu stabilesc ceva cu el si apoi el se duce la Protectia Copilului si face memoriu. Nu a vazut copilul din martie si acum promite ca-i va aduce branza de tara si miere sanatoasa etc.
L-am sunat sa-i spun ca e suspect de astm si el zicea n-am bani acuma - dna dr. mi-a spus ca ii trebuie nebulizator si eu m-am gandit si la un aspirator cu filtru hepa. Da, da dar cand mergem la notar?

El la procesul de divort mereu cerea evacuarea noastra. Acum a ajuns sa zica ca facem actele de forma si putem sta in continuare. Dupa partaj nu ne poate evacua oricand?

Daca partajul se face la judecatorie dupa cat timp poate cere evacuarea?

Se poate face vreun act ca sa-i revina copilului apartamentul? Eu i-am spus ca doar asa ceva semnez. M-ai sunt de platit vreo 18.000 euro la banca dar ipoteca pentru apartament a fost ridicata. In acest caz se poate face un act in favoarea copilului daca apartamentul nu mai este ipotecat?

Va multumesc anticipat. Imi cer scuze daca am pus prea multe intrebari.
Ultima modificare: Marți, 25 Noiembrie 2014
Vicky1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 19:20, 14 Decembrie 2014
Nu are nici o legatura pensia de intretinere cu partajul. Part5ajul se poate face dupa ce ramane definitiva hotararea de divort .Daca partile se inteleg pot merge la notar sa faca partajul, daca nu , se vor adresa instantei de judecata .IN cazul in care apartamentul se va atribui sotului , el va trebui sa va achite o sulta reprezentand 1/2 din valoarea apartamentului, se vor avea in vedere ratele neachitate . Evacuarea dvs. se va putea face dupa ce el va achita sulta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate face vreun act ca sa-i revina copilului apartamentul? Eu i-am spus ca doar asa ceva semnez.

Se poate daca si tatal vrea. Nu tine de dvs, daca nu sunteti de acord sa faceti partajul, il va cere in instanta.
Cum vreti sa partajati?
Hotararea in ce priveste pensia, o puteti pune in executare, apelati deci la un executor.
Acum a ajuns sa zica ca facem actele de forma si putem sta in continuare. Dupa partaj nu ne poate evacua oricand?


Nu exista acte de forma, poate cere in instanta evacuarea dvs imediati ce va fi proprietar.
Doamna, daca aveti o propunere concreta de la el, mergeti la un avocat cu ea, caci trebuie vazut intai ce doriti dv., care sunt sansele sa stea in picioare acel act, ce anume il pune in pericol, cine are sanse mai mari la imobil si de ce, asa incat, in baza a ceea ce v-ar da legea intr-o instanta, sa puteti negocia propunerea lui.
Apelul il puteti gasi la dosar.
Tatal spune ca nu e posibil acest lucru - trecerea direct pe numele copilului - deoarece inca mai sunt circa 18.000 euro datorati bancii. Dar daca apartamentul nu mai este ipotecat nu este posibil?

Exact de asta ma si tem ca va cere evacuarea imediat dupa ce facem actele fara sa-l intereseze unde stau cu copilul. Asta vara ma ameninta zicand ca degeaba castig copilul acum la divort ca n-o sa am casa si tot o sa-l pierd. El dorind doar sa-l paseze mamei lui si sa nu mai plateasca pensie alimentara.

El nu ii da copilului pensia alimentara si tine cont cate luni trec si zicea ca doar 2 sunt neplatite, care e problema ca da ceva luna viitoare. Daca da partial ce pot face pentru a recupera restantele?

Am inteles ca pot recupera banii doar dupa ce hotararea ramane definitiva si irevocabila. Cand se intampla acest lucru - pot verifica cumva acest lucru? El spune ca nu mai face apel si ne lasa in pace daca merg luna asta cu el la notar. Si mai spune ca imi va deschide dosar penal pentru marturie mincinoasa - am fost batuta de el si cu copilul in brate impinsa sa cad pe trotuar, am vecini care m-au vazut batuta si copilul plangand. Tot felul de amenintari ca sa merg la notar si sa accept conditiile lui.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2014
Vicky1, utilizator
Daca nu plateste pensia lunara se poate merge la executor care ii va popri salariul, avind de achitat si cheltuielile de executare.Neplata cu rea-credinta , timp de doua luni consecutive a pensiei alimentare stabilita pe cale judecatoreasca ,reprezinta infractiunea de abandon de familie si puteti face plingere penala.
Ultima modificare: Vineri, 28 Noiembrie 2014
Florin Cornea , Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Divort axelol axelol in urma divortului facut la notar la buna intelegere s a incheiat si partajul casa revenindu mi in totalitate fara nici un fel de pretentie de despagubire! ... (vezi toată discuția)
Nu vrea sa plece din casa lionut lionut Buna ziua, sunt divortat de sotie de mai bine de o luna, iar aceasta nu vrea sa plece din casa. Divortul a fost facut la notar, unde s-a specificat ca ea se ... (vezi toată discuția)