avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu vrea sa plece din casa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu vrea sa plece din casa

Buna ziua,
sunt divortat de sotie de mai bine de o luna, iar aceasta nu vrea sa plece din casa.
Divortul a fost facut la notar, unde s-a specificat ca ea se va muta.

Casa este pe numele meu, ea are mutatie.

Am incercat sa fiu civilizat si sa o ajut financiar sa isi inchirieze un apartament/garsoniera, insa a luat banii si i-a cheltuit cu amantul.

As putea sa ii scot hainele in strada si sa schimb yala, insa nu imi sta in caracter sa fac lucruri de genul asta, gen mahala.

Seara de seara pleaca din casa si se intoarce dimineata.
Nu mai vorbesc despre faptul ca de foarte mult timp nu are un aport la cheltuielile casei.

Stiu ca a trebuit sa o declar in cartea de imobil si ca am acceptat luarea in spatiu la casatorie.

Stiu ca exista "Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor si Stare Civila", insa nu stiu daca mai este de actualitate..

Ce posibilitati am?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:14, 14 Septembrie 2013
actul notarial e titlu executoriu mergeti la executorul judecatoresc si cereti-i concursul ca sa o mutati.....altfel din nou proces pentru evacuare.....
Am inteles.... se pare ca nu exista o varianta mai "civilizata" .. e oribil cu politia ...
S-a specificat data la care se va muta?Ce va retine sa schimbati yala?Daca nu o schimbati dvs atunci va sugerez sa o evacuati legal.Sunteti proprietarul acelui apartament dvs decideti cine sta sau nu.
Mergeti la un executor judecatoresc ca sa va lamuriti ce se poate face.
Trebuie vazut actul notarial si analizat.
Daca doar ati divortat si nu ati facut si partajul bunurilor comune, atunci este mai greu sa o dati afara din locuinta. Cred ca trebuie sa mergeti la un executor si sa o somati sa elibereze imobilul de bunavoie sau sa formulati o actiune in evacuare, asta daca sunteti unic proprietar. In caz contrar trebuie sa faceti actiune de partaj....Doar instanta poate hotari evacuarea acesteia....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acces in imobil alex201888 alex201888 Am depus divortul si inca nu s-a stabilit primul termen. Din cauza situatiilor foarte tensionate am plecat din casa, bun propriu al meu dinainte de casatorie, ... (vezi toată discuția)
Evacuare fost sot -ajutor voinea75 voinea75 Fostul sot a parasit domiciliul in sept 2010, solicitand sotiei sa-i dea bani de chirie ca sa o lase in pace. Sotul este violent. Terorizeaza copilul.Aceasta ... (vezi toată discuția)
Existã vreun artificiu pentru evitarea procesului de partaj Cristian Marian Cristian Marian Există sentință definitivă de divorț. Copilul mi-a fost încredințat mie. Eu și copilul stăm în chirie, fosta soție în ... (vezi toată discuția)