avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ordonanta 34/2009
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ordonanta 34/2009

am si eu o intrebare firmele declarate inactive la registrul comertului dar care nu cer regim derogatoriu de la afp mai datoreaza impozitul unic
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 14:00, 1 Iunie 2009
Daca la data de 01.05 aveati depusa la Registru cererea de declarare a inactivitatii, atunci nu platiti impozit minim. Regimul derogatoriu nu are legatura , este un regim de "exceptare " de la obligatia de a depune anumite declaratii la fisc.
dandynro a scris:

am si eu o intrebare firmele declarate inactive la registrul comertului dar care nu cer regim derogatoriu de la afp mai datoreaza impozitul unic
Ordonanta 34/2009 a intrat in vigoare incepand cu data de 01.05.2009.Pentru firmele care au activitatea suspendata cu aceasta data nu se aplica impozitul forfetar.
regimul derogatoriu trebuie sa-l obtineti de la Administratia financiara .Ceea ce inseamna ca :
In cazul in care il veti obtine , atunci nu mai aveti obligativitatea depunerii declaratiilor aferente impozitului pe profit , respetiv a decontului de TVA pe 0. Daca nu ati obtinut acel regim derogatoriu , atunci Dmv aveti obligativitatea depunerii declaratiilor mai sus enuntate in fiecare trimestru pe 0.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma fara activitate raduu raduu Buna ziua, Sunt asociat cu inca o persoana la un SRL, infiintat in 2007. Societatea nu a avut activitate,nu am depus bilanturi la Reg. Comertului. Am depus ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva din 2008 plateste impozit forfetar? cristiana11 cristiana11 speta este urmatoarea firma a fost infiintata din 2007 si nu a avut niciodata activitate in 2009 odata cu impozitul forfetar s-a dorit suspendarea ei pt a ... (vezi toată discuția)
Srl getaz getaz Am un srl suspendat eram obligat sa depun declaratia 101 (vezi toată discuția)