avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot circula in UE cu un autoturism care nu e pe numele ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot circula in UE cu un autoturism care nu e pe numele meu?

recent am cumparat un autotorism si vreau sa merg 2 saptamani in italia ,am voie legal sa trec in alt stat daca nu e pe numele meu?am act vanzare cumparare ,talon carte identitate ,itp valabil,asigurare si carte verde!
Daca aveti procura speciala de la proprietarul din acte, da. Nu sunt suficiente actele masinii si acel contract de vinzare-cumparare daca nu ati inmatriculat autotrismul pe numele dvs.

Atunci nu puteti iesi din tara cu masina pina trensferati dreptul de proprietate.

Inseamna ca iesiti destul de rar din tara cu masina. Doar la noi se verifica daca esti proprietar sau nu, in rest mai putin si se cere doar ce spuneti dvs. Personal mi-a fost ceruta procura sotului, ptr ca era masina lui. Iar daca masina este pe firma si dvs sunteti asoiatul unic, aveti nevoie de delegatie in acest sens. Asa ca nu stiu care trebuie sa se mai informeze...
Ultima modificare: Marți, 25 Noiembrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator
numai cu procura tradusa si legalizata intr-o limba internationala .
proprietarul masini este plecat acum din tara si nu stiu cand se intoarce iar procura nu am !
la primarie este inregistrata pe numele meu
va sugerez sa nu incercati ca nici nu o sa iesiti din tara cu masina, dar sa mai ajungeti in Italia.

Alte discuții în legătură

Pot iesi din tara cu masina fara contract de comodat sau procura? CFlorin1 CFlorin1 Buna ziua. As dori sa plec la Roma saptamana aceasta. Masina nu este a mea, ci a unui prieten, pot iesi din tara fara procura sau contract de comodat? (vezi toată discuția)
Declarație ieșire din țară minor făcută în spania de către un cetățean român. există posibilitatea să nu fie luată în considerare? denisa25 denisa25 Buna ziua! Pot iesi din tara cu un copil minor avand in vedere ca tatal necasatorit cu mama, a facut procura apostilata la un notar in spania , aceasta fiind ... (vezi toată discuția)
Procura automobil Srb Srb Daca o persoana a cumparat masina pe numele tatalui, este nevoie de procura sau imputernicire ca aceasta persoana sa foloseasca masina pe teriotoriul Romaniei, ... (vezi toată discuția)