avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot circula in UE cu un autoturism care nu e pe numele ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot circula in UE cu un autoturism care nu e pe numele meu?

recent am cumparat un autotorism si vreau sa merg 2 saptamani in italia ,am voie legal sa trec in alt stat daca nu e pe numele meu?am act vanzare cumparare ,talon carte identitate ,itp valabil,asigurare si carte verde!
nicolae1986 a scris:

pot fi sanctionat legat de aceasta problema?


daca te prinde politia maghiara(fereasca Sfantu') sau cea slovena (Doamne fereste) ,sa nu ma scriu de italieni , o sa iti fie parcata masina unde intr-o parcare privata , dusa pe platforma , servicii pe care le vei platii cash + o amenda de-ti trebuie sa faci credit sa o platesti , iar masina nu o s-o poti recupera decat dupa ce duci procura si dovada tuturor platilor care ti se cuvin (parcare pret/zi , transport platforma pret/km ) .

domnule Razvan , toate respectele mele , dar ce treaba are politia noastra de frontiera cu politia rutiera din statele pe care le tranziteaza ? acolo e problema , nu la vama noastra .
Ultima modificare: Marți, 25 Noiembrie 2014
ContSters324606, utilizator
Dna avocat va contrazice, discutati in continuare cu dansa, eu va spun ca nu sunt probleme nicaieri e vorba de regulile stabilite prin Conventia asupra circulatiei rutiere, cititi articolul pe care vi l-am indicat si o sa intelegeti.
Doar la noi se verifica daca esti proprietar sau nu, in rest se cere doar ce spuneti dvs

Oricum, eu de la dna avocat asteptam o replica, si sa ne recunoasca ca dansa a iesit mai demult din tara si ca povestioara este mai veche.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
cred ca doamna Neagu , s-a cam grabit putin , posibil sa fie dansa prima care posteaza articolul .
este adevarat , IN TARA , da , la frontiera Romana , da ...nu este necesara procura.
dar ce facem cu austriacul si cu maghiarul , ca astia 2 nu vor sa inteleaga ca masina este a nevestei mele , si eu doar o conduc ?
de ce mai solicita soferilor mei , politaiul rutier austriac , copie tradusa dupa CIM , sau delegatie ? ce or avea , sunt ei nebuni ...daca da , nu este bine.
Am citit trimiterea dvs, cu tot respectul, dar in vama nu este politia rutiera. Cei de la frontiera fac legea. Nu este povestioara si nici veche. V-am trimis in privat ca in vara aceasta a fost intors un bun prieten din Varna, ptr ca nu avea procura de la tatal sau. Nu stiu daca ati avut masina in leasing, dar de fiecare data cand am iesit, luam o astfel de imputernicire de la respectiva firma. Dar ii las pe altii care au intimpinat astfel de probleme, sa isi dea cu parerea. Nu este o replica, dar poti sa fi sigur ca nu sunt neinformata. Unde nu stiu, nu imi dau cu parerea.
Dna Neagu s-o fi grabit daca spuneti dvs, dar ce facem cu raspunsul oficial al Politiei de frontiera care este atasat?
Va spun eu de ce solicita politistii din austria, fac abuzuri, stiti si de ce.
Ei pot cel putin sa verifice daca masina figureaza ca furata, daca numele din talon nu corespunde cu cel al soferului, nimic mai mult.
Dna avocat, politia de frontiera nu face legea, ea trebuie sa respecte legea, iar dispozitiile OUG 195/2002 si Conventia asupra circulatiei rutiere, se aplica si acolo la vama.
Faptul ca isi bat joc de oameni este cu totul altceva, cum si faptul ca un prietenas de al dvs a intampinat probleme nu poate sa contrazica comunicatul oficial al Politiei de frontiera care l-ati vazut atasat.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot iesi din tara cu masina fara contract de comodat sau procura? CFlorin1 CFlorin1 Buna ziua. As dori sa plec la Roma saptamana aceasta. Masina nu este a mea, ci a unui prieten, pot iesi din tara fara procura sau contract de comodat? (vezi toată discuția)
Declarație ieșire din țară minor făcută în spania de către un cetățean român. există posibilitatea să nu fie luată în considerare? denisa25 denisa25 Buna ziua! Pot iesi din tara cu un copil minor avand in vedere ca tatal necasatorit cu mama, a facut procura apostilata la un notar in spania , aceasta fiind ... (vezi toată discuția)
Procura automobil Srb Srb Daca o persoana a cumparat masina pe numele tatalui, este nevoie de procura sau imputernicire ca aceasta persoana sa foloseasca masina pe teriotoriul Romaniei, ... (vezi toată discuția)