avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... hotarare definitiva si irevocabila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

hotarare definitiva si irevocabila

Buna ziua. Am avut proces cu RATB Bucuresti ptr. anularea unei amenzi contraventionale si l-am castigat. Cum pot intra in posesia hotararii definitive si irevocabile, daca eu sunt din Suceava si procesul a avut loc la judecatoria sectorului 1 Bucuresti ? Exista o anumita cerere pe care sa o completez si sa o trimit? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Oana Macovei , Avocat 12:09, 26 Noiembrie 2014
Daca in actiune aveti domiciliul trecut ca fiind in Suceava, o sa va fie comunicata prin posta, fara cerere.
Dupa ce vi se comunica hotararea la domiciliul declarat, asteptati sa treaca termenul de recurs (30 de zile) dupa care faceti o cerere catre Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti prin care solicitati sa va elibereze si sa va comunice forma definitiva a hotararii . La cerere trebuie sa atasati o copie de pe hotarare, o taxa de timbru de 5 lei pe care o puteti plati in contul Judecatoriei Sector 1 Cont IBAN : RO 79 TREZ 70121070203XXXXX
deschis la Trezoreria Sector 1
Cod fiscal : 12293095
Beneficiar : Primăria Sector 1.

Va sfatuiesc sa puneti in plic si un plic autoadresat si timbrat intrucat unele instante nu va trimit plicul cu hotararea definitiva daca nu indepliniti si aceasta cerinta.
Daca intimata face recurs, nu va poate elibera forma definitiva a hotararii motiv pentru care, dupa trecerea celor 30 de zile sunati la Arhiva Judecatoriei Sector 1 si intrebati daca s-a declarat recurs la dosarul ce va intereseaza.

Model de cerere:

Judecatoria Sector 1
Dosar nr......


Domnule Presedinte,

Subsemnatul, ..............., domiciliat in.........................., cu CNP......................., petent in cauza mai sus mentionata, prin prezenta va solicit eliberarea formei definitive a hotararii nr...........din data de................pronuntata de Judecatoria Sector 1 Bucuresti in dosar nr..............
Anexez prezentei cereri copie de pe sentinta civila, taxa de timbru de 5 lei precum si un plic autoadresat.
Va rog sa mi comunicati hotararea definitiva la adresa......................

Data, Semnatura,



Domnului Presedinte al Judecatoriei Sector 1 Bucuresti


Telefon arhiva: Telefon: 021 – 318.77.01
Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2014
Oana Macovei, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare sentinta legalizata prin posta Ares-3 Ares-3 Va rog frumos sa ma ajutati cu un model de cerere pentru obtinerea prin posta unui exemplar legalizat al unei sentinte. Daca are importanta pentru timbrare, ... (vezi toată discuția)
Divorț- sentință definitivă și irevocabilă Ana-Maria3732 Ana-Maria3732 Buna ziua! Am divorțat anul trecut și în Decembrie s-a finalizat divorțul prin hotărâre judecătorească. Divorțul a fost depus din străinătate la ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva AdrianBogdan1 AdrianBogdan1 In anul 2014 am vandut o masina cu act de vanzare cumparare, am scos-o si de la finante. In 2016 am primit o amenda de rovigneta prin posta(data contraventiei ... (vezi toată discuția)