avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acționarea în judecată a asociației
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acționarea în judecată a asociației

Bună ziua. Vă rog să mă ajutați.. Vreau să acționez în judecată asociația de proprietari pentru a repara hidroizolația blocului (locuiesc la etajul 4, hidroizolația are 15 ani și la fiecare ploaie se infiltrează apă...). Am depus cerere la președinte în sensul reparării acesteia, dar nu îl interesează, este ocupat cu serviciul, nu face nicio ședință, nimic (stă la etajul 1). Problema este că nu știu cum să încep... Am nevoie de un avocat pentru a formula și depune plângerea? Dacă da, trebuie să fie specializat în acest sens? Dacă a trecut cineva prin asta, m-ar ajuta foarte mult un sfat. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:28, 14 Decembrie 2014
Ma gandeam daca aveti asigurare pentru casa, care sa cuprinda si despagubire ptr. inundatii in casa. Firma va despagubeste/renoveaza si isi recupereaza de la asociatie. Lor le e mai simplu, au instrumentele necesare. Macar in casa sa fie reparat. Poate asa, inteleg mai repede situatia.
Nathalie15113 a scris:
...am depus cerere, niciun răspuns... Adunare generală nu se face la început de an..

Ati facut doar primul pas din cei pe care vi i-am propus mi sus si iata ca ceva, ceva se misca, asa cum spuneti in mesajul urmator, adica se aduna bani.
Treceti la urmatorul pas care nu va costa nimic: mergeti la serviciul asociatii de proprietari din cadrul primariei. Acolo aratati ca ati depus sesizare la asociatie si nu ati primit raspuns. Aratati ca in asociatia dumneavoastra presedintele asociatie nu convoaca adunarea generala, asa cum prevede legea. Aceasta este o incalcare a legii iar primaria poate amenda presedintele asociatiei si-l poate obliga sa organizeze adunarea generala, sa se ocupe de relizarea hidroizolatiei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stau la ultimul etaj si imi ploua in casa criserb criserb Buna ziua, Dupa cum spune si titlul, stau la ultimul etaj si imi ploua in casa. A inceput sa ploua tarziu in toamna, nu am mai avut timpul necesar ... (vezi toată discuția)
Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis - cui ii revine obligatia : vecinii sau asociatia? gyongyigal gyongyigal Buna ziua. Acum 2 luni m-am adresat sefei de scara cu probleme legate de infiltratii prin acoperis (stau la etajul4) .Dansa mi-a zis ca fond de reparatii ... (vezi toată discuția)