avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia pentru copil in Spania
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia pentru copil in Spania

copilul meu este nascut in Spania si primeste alocatie de la statul spaniol din anul 2008 . Eu am primit serviciu ca angajat definitiv cu contratct in Spania din anul 2012 .Am domiciliul stabil in Romania si resedinta in Spania. Nu sunt CRDS ( cetatean roman cu domiciliul in strainatate). Deoarece nu am avut in permanenta copilul cu mine acesta primeste alocatia de 45 lei/luna si in Romania. Este normal si ce trebuie sa fac?!!! Cand s-a nascut copilul meu nu erau reglementate la aceiasi legislatie, relatiile dintre statele din UE
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:55, 1 Decembrie 2014
Puteti sa intrebati la Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) , email : anps@prestatiisociale.ro

In Spania , primiti alocatie europeana ?

Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 1408/1971, stabileste ca alocatia europeana pentru copii este o forma de ajutor familial pentru asigurarea unui trai corespunzator a tuturor copiilor nascuti in Uniunea Europeana. Potrivit prevederilor lui, fiecare stat U.E., in functie pe posibilitatile proprii, va acorda o alocatie pentru copiii care sunt in intretinerea angajatilor de pe teritoriul sau. Regulamentul dateaza din 1971, dar romanii beneficiaza de prevederile lui din 2007, odata cu intrarea Romaniei in Uniunea Europeana.
da primesc si in Spania alocatia ...dar nu sunt CRDS.
Nu are nicio legatura CRDS cu alocatia de stat din Romania sau cu alocatia europeana.

De alocaţia europeana pot beneficia copiii ai căror părinţi lucrează legal pe teritoriul Uniunii Europene. Astfel, părinţii care au dreptul de a primi această alocaţie ca urmare a activităţii desfăşurate în afara României, pe teritoriul Uniunii Europene, pot beneficia de alocaţie pentru copiii lor, în cuantumul stabilit de legislaţia ţării în care lucrează, indiferent dacă aceştia au sau nu copiii împreună cu ei.
Parintii vor beneficia de prestatiile oferite de un singur stat, eventual primind o diferenta de la institutia competenta din statul care acorda prestatii mai mari.

Asa cum am mentionat anterior, va trebui sa va adresati ANPIS - Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, email : anps@prestatiisociale.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia europeana marinela141223 marinela141223 Buna ziua ma confrunt cu o problema in privinta alocatiei europene si anume eu domiciliez cu minorul in RO ,iar tatal lui munceste in Germania ,mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil nascut in romania dar parintii cu domiciliu legal in strainatate roxanavasiliu roxanavasiliu Buna ziua, Am o intrebare referitoare la alocatia de crestere a copilului meu. Acesta a fost nascut in martie 2011, in Romania. Din luna iunie 2012 am inceput ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana irina37 irina37 Buna ziua,deranjez cu cateva intrebari.Am 2 copii o fata de 11 ani si baiatul de 13 luni si suntem in Spania de multi ani atat eu cat si sotul.Fata este ... (vezi toată discuția)