avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe salariu

Buna ziua!
Am primit de la un executor, pentru un salariat, o poprire pe care nu scrie exact cat trebuie sa ii retin .Avand in vedere codul de proc.civila nu pot retine mai mult de 1/3 din venitul net.
Intrebarea mea 1/3 se calculeaza din venitul net (cel inainte de impozitare) sau din salariul net ( ceea ce primeste efectiv omul in mana)?Sunt doua notiuni diferite dar care se confunda de cele mai multe ori.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:42, 26 Noiembrie 2014
E vb de salariul net al omului, pe care ar urma sa il ia in mana.
Puteti sa imi dati o baza legala?
Cod procedura civila
art.728 - Limitele urmăririi veniturilor băneşti
(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:
a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;
b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salar CORNEA ADRIAN CORNEA ADRIAN Buna ziua. La o institutie publica, am primit adresa de infintare poprire salar, pentru un salariat, de la Casa de Sanatate. Va rog sa imi spuneti daca ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu ramonnesz ramonnesz la un salariu de 1400 lei , rata bancara de 670 lei , pensie alimentara la 2 copii minori , cat se retine din salariu pentru niste amenzi care au fost deja ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu Gabitimicescu73@gmail.com Gabitimicescu73@gmail.com Cat este procentul maxim de oprire din salariu? (vezi toată discuția)