avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract chirie si de luare in spatiu ???Rog ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract chirie si de luare in spatiu ???Rog sa-mi dati un sfat !

Buna seara.Pe data de 1.Oct.2014 am inchiriat un apartament cu contract de chirie pe durata de 1 an.Contractul a fost inregistrat la Administratia Financiara cu durata de 1 an si semnat de ambii soti.Chiriasii,sot si sotie, sotul de origine pachistaneza iar sotia romanca au solicitat luarea in spatiu la adresa in care imobilul figureaza motivand faptul ca sotul avea nevoie de prelungirea vizei pe teritoriul Romaniei.Mentionez ca la adresa imobilului figureaza impreuna.
Problema este ca dupa 2 luni sotia a plecat in Italia,iar sotul a cerut rezilierea contractului pe motiv ca in 2-3 zile o sa plece si el in Italia. Am luat decizia ca maine sa mergem sa reziliem contractul la Financiar si sa mergem si la evidenta populatiei pentru a anunta faptul ca el o sa paraseasca spatiul.
Sunt pentru prima data pus in aceasta situatie mai delicata si nu stiu ce sa fac,va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi la intrebarile mele !
Asadar :
1) Asadar in momentul in care cer reziliera contractului este obligatoriu sa fie prezente ambele parti ? Contractul fiind semnat tot de ambele parti ( sot si sotie ) . Sotia fiind plecata in Italia.
2) Daca reziliez contractul dupa cele 2 luni, eu sunt obligat sa platesc statului ROMAN impozit din chirie pana la sfarsitul anului/contractului ?
3) Pot cere scoaterea din spatiu la evidenta populatiei si anularea luarii in spatiu ? Daca da,care-i metodologia ?
VA ROG SA MA AJUTATI CU UN SFAT...! Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:31, 27 Noiembrie 2014
Ca oamenii aia figureaza la evidenta populatiei cu viza la adresa nu va afecteaza in niciun fel si nici nu aveti vreo raspundere dvs.
In legatura cu impozitul ati rezolvat..e firesc ca pe parcursul derularii unui contract ca partile sa il poata modifica sau prin acordul lor sa inceteze.
Nu va mai faceti griji, seara buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza flotant-dpdv proprietar picai picai Buna, am un chirias, contract nou. L-am inregistrat la Ad.Financiara. Am gasit pe net [EDITAT] textul: Actele necesare obtinerii vize de flotant Cerere ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere(de mana) skyclear skyclear Buna ziua, Am convenit un contract de inchiriere(tipizat de pe internet) completat de mana in 2 exemplare intre mine si posibilul chirias. Acest act nu este ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant ContSters94625 ContSters94625 stiti cumva ce acte am nevoie pentru viza de flotant in Bucuresti? este necesara prezenta proprietarului la sectia de politie sau pot sa duc contractul de ... (vezi toată discuția)