Buna ziua, va rog sa ma ajutati in clarificarea urmatoarelor aspecte.
Mama mea impreuna cu cele doua surori ale ei au mostenit de la bunici (decedati de mai multi ani) cateva parcele de teren de valori diferite. Impartirea nu se face in mod egal intre cele trei surori (este o intelegere personala).
Va rog sa ma ajutati cu calcularea/impartirea taxelor notariale.
La notar ni s-a spus ca ar fi normal ca la succesiune sa se imparta in trei, in mod egal pt fiecare, avand fiecare o treime, iar la partaj sa achite fiecare taxa care revine pt parcele ei.
Nu inteleg de ce sa se imparta taxele de succesiune in mod egal, avand in vedere ca imediat se face si succesiune si cum am zis nu vor mosteni fiecare in valoare egala. Normal mi s-ar parea ca fiecare sa plateasca succesiunea ce ii revine pt terenul mostenit. Oare gresesc?
Ma puteti ajuta cum se calculeaza taxele notariale in acest caz? Mi se par ft mari.
Mie mi se pare corect ca fiecare sa plateasca o treime din deschiderea succesiunii, iar pt partaj proportional.
Sunt doua operatiuni diferite. Taxa depinde de zona unde se afla imobilele si suprafata. Sunt mari, intr-adevar.
Eu inteleg ca sunt doua operatiuni diferite din punct de vedere notarial, dar de ce sa plateasca la fel daca in final nu vor beneficia de acel teren? Ceea care va beneficia de 25 % sa plateasca la fel ca si ceea care va beneficia de 50%. Partajul se face imediat dupa succesiune, deci eu vad un singur proces chiar daca sunt 2 operatiuni.
Succesiune
marius61
Buna ziua
In urma cu o luna bunica mea a decedat, mostenitori fiind mama si sora ei. As avea de pus cateva interebari.
1-Ce acte trebuiesc pentru succesiune ... (vezi toată discuția)