avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Casa de marcat

Buna ziua,

lucez la o firma de productie publicitara. Ocazional vindem si la persoane fiizice. Nu incasez niciodata numerar de la ele, nici prin card, ci doar prin banca.
Bineinteles, le eliberez factura fiscala.
Este necesar sa am casa de marcat?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 20:58, 29 Noiembrie 2014
Da, este absolut obligatoriu sa aveti casa de marcat in cazul in care comercializati SI persoanelor fizice, chiar daca acestia platesc cu card sau prin transfer bancar.
Multumesc.
Dar daca am vanzari punctuale catre persoanele fizice, cel mult una doua pe luna?
Prevederea din lege: "(1) Agenţii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi prestări de servicii direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale."
Daca nu va incadrati pe exceptii, treaba e destul de clara.
Ce nu prea inteleg eu este partea cu incasarea, luand in calcul ca vanzarile catre persoanele se incaseaza fie cash, fie cu card-ul (bilete la ordin sau cec-uri e mai greu sa emita:).
Legiuitorul nu face referire la numarul de tranzactii direct catre populatie, asa ca acest rationament cade.
DAR, gandindu-ma putin in timp ce digeram din nou a n+1-a oara prevederile legale in materie, tinand cont de natura trannzactiilor (= vanzari catre aceleasi persoane fizice, daca am inteles bine ideea), tind sa cred ca v-ati incadra la una din exceptiile prevazute de lege...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva in activitatea hoteliera Mihaela Irina Mihaela Irina Buna ziua, SC la care lucrez are ca obiect de activitate hoteluri si restaurante. La un control de la Finante pentru o rambursare de Tva ne-a fost atrasa ... (vezi toată discuția)
Incasari prin intermediul pos rodicaonet rodicaonet Buna ziua. Va rog sa exprimati o parere raportat la urmatoarea situatie: O firma ce desfasoara activitate oteliera, restaurant si bar,incaseaza ... (vezi toată discuția)
Plata cu cardul yvm yvm Buna ziua O persoana fizica poate plati cu cardul factura de marfa ce i s-a emis ? Precizez ca unitatea vanzatoare are casa de marcat. (vezi toată discuția)