avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impunere abuziva sau ...nu!
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impunere abuziva sau ...nu!

Am cumparat un imobil de la A .D.S in ianuarie 2008 , si care am uitat sa l mai declar la Primarie pt. impozitare , intre timp( 23.09.2014) au trimis adresa catre ADS iar acestia le au trimis o adresa prin care precizeaza ca imobilul este vandut din 2008( fara a specifica pretul cladirii), pe 19 XI 2014 am primit o scrisoare prin posta care cuprindea o somatie si un titlu executoriu pt. o suma de 1420 ron (debit 928 , 492majorari ),aceasta suma deduc eu ,ca este doar pt.anul in curs, dar la ce suma s-au raportat atat timp cat contractul de vanzare cumparare nu l -au !?(in somatie specificand doar ''Impozit taxa cladiri valoare de inventar conform adresei nr... celor de la ADS", la ce valoare de inventar, atat timp cat valoarea este precizate doar in contract de V-C), deduc caei au facut o impunere din "burta", si nu mi -au calculat impozitul retroactiv pe 5 ani , mie mi -ar conveni daca ar fi asa,aceasta notificare a lor anuleaza prescriptia de 5 ani ,in eventualitaea platii pe viitor a impozitului!?
Ce ma sfatuiti sa accept acest titlu executoriu si sa platesc ceea ce mi ar conveni (suma fiind mult mai mica ) sau sa ii ignor atat timp cat nu au baza de impunere??
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 09:37, 11 Decembrie 2014
Ce este proprietarul, pers fiz sau juridica?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cladire salis salis Am cumparat un imobil de la A .D.S in ianuarie 2008 , si care am uitat sa l mai declar la Primarie pt. impozitare , intre timp( 23.09.2014) au trimis adresa ... (vezi toată discuția)
Impunere abuziva sau nu! katap katap Am cumparat un imobil de la A .D.S in ianuarie 2008 , si care am uitat sa l mai declar la Primarie pt. impozitare , intre timp( 23.09.2014) au trimis adresa ... (vezi toată discuția)
In anul 2016 am platit tot impozitul pe teren si cladiri nicobereanu nicobereanu In anul 2016 am platit tot impozitul pe teren si cladiri exact cum au calculat cei de la primarie. In urma controlului curtii de conturi in 2017 au ... (vezi toată discuția)