avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare straini
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare straini

Ordonanta Guvernului nr. 25/2014 privind incadrarea in munca si detasarea strainilor pe teritoriul Romaniei si pentru modificarea si completarea unor acte normative privind regimul strainilor in Romania a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 635, din 29 august 2014, si a intrat astazi in vigoare.
Intrebare:
- avizul pe care trebuie sa-l obtina angajatorii este acelasi lucru cu autorizatia de munca pe care trebuie sa o aiba angajatul strain?
- Daca nu, e necesar pentru firmele care vor angaja de la data intrarii in vigoare a Ordonantei sau si pentru firmele care au deja angajati straini?
Cu multumiri,
In asteptarea raspunsului d-voastra
Cel mai recent răspuns: Apostol Pacuta , utilizator 08:22, 1 Decembrie 2014
Aviz de angajare este documentul oficial eliberat de catre Inspectoratul General pentru Imigrari, care atesta dreptul unui angajator de a incadra in munca un strain pe o anumita functie.

Prin urmarea, avizul de angajare inlocuieste autorizatia de munca.

De asemenea, Autorizatiile de munca eliberate pana la data intrarii in vigoare a OUG nr.25/2014 vor fi considerate a fi „avize de angajare” sau „avize de detasare”, dupa caz, in conditiile mentionate in ordonanta.

OUG se aplica pentru situatiile aparute dupa intrarea ei in vigoare si nu retroactiv.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recrutare muncitori straini Bogdan Popovici Bogdan Popovici Ma intereseaza procedura ce trebuie urmata pentru a recruta forta de munca din strainatate. Ce pasi trebuie urmati? De exemplu, daca un angajator doresta sa ... (vezi toată discuția)
Viza romania munteanmircea munteanmircea ce acte are nevoie un cetatean din ghana sa obtina viza de munca sau turistica in romania? (vezi toată discuția)
Angajare cetatean moldovean in romania Viovas Viovas Buna ziua! Pentru un cetatean moldovean care poseda carte de rezidenta, mai este necesara obtinerea avizului de angajare de la Inspectoratul General pentru ... (vezi toată discuția)