avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Infractiune informatica?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Infractiune informatica?

Spargerea unui cont de facebook , stergerea , modificarea , restrictionarea accesului , accesarea , idroducerea , deterioarea , folosirea identitatii si vederea de mesaje private ... Este sa nu infractiune ?
Va multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: ContSters327384 , utilizator 20:32, 5 Decembrie 2014
Da, în cazul acesta este vorba de mai multe infractiuni. Cititi art. 360-366 cod penal si, in functie de faptele comise, o sa va lamuriti asupra incadrarii si pedepdelor. Acest gen de fapte sunt, în opinia legiuitorului, de o gravitate mare. Tocmai de aceea pedepsele care se pot aplica ajung chiar și la 5 sau 7 ani de închisoare.
Pai stii , toti avocatii cu care am vorbit mi-au zis la fel , ca sunt infractiuni foarte grave si mi-au zis la ce art, se incadreaza . Dar seful de post , prim-procurorul , procurorul ierarhic superioar , judecatoarea au zis clar ca nu este infractiune si au dat CLSAREA CAUZEI PENALE privind savarsirea infractiuni de frauda informatica . Judecatoarea a dat decizie definitiva .
Ce pot face , unde mai pot apela ? sunt infractiuni , stiu . dar nu stiu ce sa fac ca sa fac dreptate ... Pot sa le depun plangere de abuz in serviciu si sa ii suspectez de coruptie ( "infractorii " au niste familii instarite , cu multi bani , si au multe relatii in jud. meu ) ?
Va multumesc frumos !
Nu puteți primi o opinie avizată câtă vreme nu sunt știute circumstanțele săvârsirii faptei, probele din dosar și motivația instanței de judecată.
Inca nu am nici eu motivarea instantei deoarece a fost solutionata contestatia joi .
Pot face apel la ICCJ ? Sigur , domnii judecatori de acolo , vor zice ca este infractiune si este grava ... nu crd ca se joaca cu focul ca cei din jud. Olt ...
Daca depun plangere la CEDO , care ar fi timpul aprximativ , in care plangerea mi-ar fi rezolvata , in conditiile in care primesc amenintari cu moartea ( prin telefon ) de la aceste persoane ?

Alte discuții în legătură

Un copil a angajat un avocat tgeorgescu tgeorgescu Nu sunt avocat, dar vreau sa va intreb daca vi se pare normal ca un utilizator al forumului care a dezvaluit ca e copil de 16 ani (nu dau numele sa nu-mi fie ... (vezi toată discuția)
Amenintari facebook iuliaa19 iuliaa19 Cineva, cu un cont facebook fantoma ma tot ameninta. Repetitiv, chiar si dupa alte conturi. te tai , ti-as taia gatul, te violez, etc. Ce sansa am ca daca ... (vezi toată discuția)
Motivarea respingere contestatie ! ContSters327384 ContSters327384 Cum poate sa spuna o judecatoarea ca \\" insa nimeni nu il opreste pe petent a depune plangere la DIICOT \\" dar da decizie finala definitiva ? Sau Cum ... (vezi toată discuția)