avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal

Buna ziua!In data de 12.01.2015 urmeaza sa nasc.Cu ce data pot intra in concediu prenatal astfel incat sa beneficiez apoi si de CCC
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:48, 20 Mai 2015
BUNA ZIUA!DACA LUCREZ LA PLATA CU ORA 2 ORE PE SAPT BENEFICIEZ DE CCC.MENTIONEZ CA AM 12 LUNI PE CM
1. Lucrati in baza unui contract individual de munca (CIM) cu part-time de 2 ore pe zi?

2. Daca da, beneficiati de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).
Lucrez cu CIM in invatamant la plata cu ora dar 2 ore pe saptamana
1. Am gresit eu mai sus cand am zis 2 ore pe zi.

2. Este valabil ce am spus si in cazul unui CIM cu 2 ore pe sptamana.
Va intreb pentru ca am depus actele acum o luna si nu am primit nici o decizie.Ducandu-ma sa ma interesez mi s-a spus ca nu ma incadrez deoarece in adeverinta care trebuie scoasa de la casa de pensii sa se vada cotizatia pe luna noiembrie apar cu 0 zile.m-am dus la scoala sa faca o rectificativa pentu ca am lucrat,dar in restul lunilor apar la zile lucrate 1 si norma 8 ore dupa cum scrie in adeverinta.cei ce se ocupa cu acordarea CCC spun ca nu ma incadrez,dar daca fac rectificativa catre finante pe luna noiembrie oare va fi acceptat?

Alte discuții în legătură

Mod de calcul indemnizatie maternitate pentru cel de-al doilea copil NicoletaMarcela NicoletaMarcela Buna ziua, Fiti draguti sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.... Acum sunt in concediu de crestere al copilului pana la data de 11.09.15(am nascut in ... (vezi toată discuția)
Concediul pre si postnatal tazmania tazmania buna ziua, sunt insarcinata in 33 de saptamani, am intrat in prenatal incepand de astazi, urmand sa nasc la inceputul lunii noiembrie.sunt angajata cu program ... (vezi toată discuția)
Posibilitati de a intra in prenatal? va rog ajutati-ne cu un raspuns concret afmatei1981 afmatei1981 Buna ziua, sotia mea este insarcinata in 10 saptamani, momentan este angajata cu contract pe perioada determinata care expira pe 15 iulie 2014, contractul la ... (vezi toată discuția)