avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Baza legala anunt facebook
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Baza legala anunt facebook

De cateva zile pe facebook circula textul acesta: "Datorită faptului că Facebook a ales să utilezeze un software care va permite furtul din informațiile mele personale, la această dată, 2 decembrie 2014, ca răspuns la noile linii directoare ale Facebook, în temeiul articolelor L.111, 112 și 113 din Codul de proprietate intelectuală, declar că drepturile mele sunt atașate la toate datele mele personale, fotografii, poezie, video, texte etc. .... publicate pe profilul meu și pagina mea. Pentru utilizarea comercială a celor de mai sus este necesar acordul meu scris în orice moment.
Cei care citesc acest text pot face un copy / paste pe peretele de Facebook. Acest lucru le va permite să se pună sub protecția drepturilor de autor.
Prin această declarație, spun că este strict interzis ca Facebook să dezvăluie, copieze, distribuie, difuzeze, sau să ia orice altă acțiune împotriva mea pe baza acestui profil și sau conținutul acestuia. Acțiunile menționate mai sus se aplică, de asemenea, angajaților, studenți, agenți și alte categorii de personal sau sub îndrumarea Facebook.
Profilul meu conține informații private. Încălcarea confidențialității meu este pedepsită prin lege (UCC 1-308 1-308 1-103 și Roma statut).
Facebook este acum o entitate de capital deschis. Toți membrii sunt invitați să publice un anunț de acest gen, sau în cazul în care preferați, puteți copia și lipi această versiune.
Dacă nu ați publicat această declarație cel puțin o dată, permiteți tacit utilizarea unor elemente, cum ar fi fotografiile, precum și informațiile conținute în actualizarea profilului."
Are vreo baza legala?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters327136 , utilizator 12:17, 4 Decembrie 2014
Facebook-ul şi oricare alta retea de socializare , nu iti ofera siguranta datelor pe care le detii . Asa ca cel mai important este ca unele date personale sa nu le puneti pe facebook deoarece sunteti luat in vizor . Unele lucruri stau mai bine intr-un carnetel sau album foto decat incarcate pe internet .
Subscriu, adaugand ca din insasi denumirea retelei "de socializare" reiese ca nu este o platforma de publicare in premiera a continutului protejat.
Au existat plangeri ale ceor care si-au facut pagini comerciale de prezentare ca le este "piratat/copiat" continutul original, uitand ca l-au publicat ei insisi prin modalitati neconforme (adica nu intr-un e-store specializat sau site dedicat). Adica s-au zgarcit la bani, au procedat neprofesionist si acum arunca pisica in curtea Facebook, fiindca se poate. Firma fiind din SUA dar activand la nivel global, ea nu poate proteja continutul original la nivel planetar dupa legile SUA, pentru ca si-ar depasi jurisdictia. Deci aceste aspecte sunt reglementate de legile fiecarui stat.
Ei incearca doar sa minimineze nr de plangeri folosind un "disclaimer" ce cade tot in sarcina utilizatorului, ceea ce este si corect.
E ca pe etichetele produselor:" a se folosi numai in scopul pentru care a fost creat"....
Ultima modificare: Marți, 2 Decembrie 2014
adema1980, utilizator
Si mai e o chestiune aici.

Multi se plang ca alte persoane au publicat fara acordul lor fotografii (de exemplu) cu ei. Cati neuroni ai nevoie ca sa realizezi ca F....book nu are cum sa verifice fiecare incarcare de continut media care se realizeaza pe aceasta platforma.

Pana la urma ... am ceva privat, am grija de acel continut si il tin privat nu il las sa ajunga pe mana oricui si apoi sa acuz F...book ca nu verifica ce a incarcat x si y.

@CONSTANTIN P…
textul care circula pe fb e o bazaconie care cred ca a fost menita pt amuzamentul celui care a initiat-o, si a prietenilor sai; daca cititi ‘termeni si conditii’ veti afla cam acelasi lucru spus cu alte cuvinte;

dreptul de proprietate intelectuala, dreptul la propria imagine etc sunt drepturi deja aparate fara a posta fiecare pe ‘perete’ si bazaconia aceasta.

cei de la fb sunt tinuti de lege sa respecte ac drepturi (inclusiv drt la viata privata, la datele personale dar nu stiu cat o fac) iar din mom ce o pers fizica sau juridica face un cont pe fb se obliga sa respecte intocmai conditiile platformei de socializare indiferent ce-si posteaza, ulterior la profil sau pe pagina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este disclaimerul de pe facebook bun la ceva? cymb40 cymb40 “Due to the fact that Facebook has chosen to involve software that will allow the theft of my personal information, I state: at this date of November 27, ... (vezi toată discuția)
Incalcare drept la confidentialitate alina.livia alina.livia au fost postate pe fb, fara acordul meu, poze cu mine inaite/dupa o interventie . ce pot face? in formularele completate la o clinica de fite din Timisoara am ... (vezi toată discuția)
Furt de fotografii de pe facebook si distribuire publica  Loredana Puscasu Loredana Puscasu V-as ruga sa ma ajutati intr-o problema si anume cum se poate sanctiona fapta unei persoane care a luat de pe pagina altei persoane niste fotografii in care ... (vezi toată discuția)