avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Este disclaimerul de pe Facebook bun la ceva?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Este disclaimerul de pe Facebook bun la ceva?

“Due to the fact that Facebook has chosen to involve software that will allow the theft of my personal information, I state: at this date of November 27, 2014, in response to the new guidelines of Facebook, pursuant to articles L.111, 112 and 113 of the code of intellectual property, I declare that my rights are attached to all my personal data drawings, paintings, photos, video, texts etc…. published on my profile and my page. For commercial use of the foregoing my written consent is required at all times.”
Textul respectiv se propaga pe conturile de FB. are vreo valoare sau este doar o alta isterie romaneasca?
Cel mai recent răspuns: ContSters327136 , utilizator 11:35, 20 Decembrie 2014
Buna ziua,

Eu as zice ca e isterie romaneasca. Noi toti am acceptat termenii si conditiile cand ne-am facut cont.

Daca nu va convin principiile Facebook, aveti dreptul de a va sterge contul si a renunta la utilizarea Facebook-ului. Din ceva trebuie sa traiasca si Facebook-ul, ca doar n-o trai din donatii. Serverele, programarea, conexiunile la internet, personalul, toate astea costa bani. Si doar n-o s-o apuca Facebook-ul sa plateasca utilizatorii pentru ca au creat postarile lor. Era o caricatura cu doi porci care ziceau intr-un cotet: "Ce frumos, cazarea e gratis!" "Da, si mancarea...". Caricatura se refera la privacy (Facebook vinde reclame si date despre utilizatori).

Pe de alta parte, nimeni nu are dreptul sa dea altuia ce nu-i al lui, asa ca mult continut de pe Facebook ramane ilegal atata vreme cat nu a fost postat de detinatorii drepturilor de autor pentru acel continut. Simplul fapt ca o fotografie e postata pe internet nu confera dreptul de a o reproduce pe Facebook. Dar asta e vina celor care posteaza, nu a companiei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Decembrie 2014
tgeorgescu, utilizator
e o gluma buna care se propaga de prin 2011 ( sau 2010 )… cu sau fara text legislatia privind drt de autor protejeaza creatiile proprii dar FB nu are oblig in ac sens ( vedeti termeni si conditii FB );
cu sau fara acest text cei de la FB fac ce stiu; ceea ce posteaza cineva daca-i opera proprie e protejata prin drept de autor etc si protectia e fatza de terti, nu de FB; daca voi copia o poza realizata de dv si o postez pe pg mea scriind ca-s autor daca o gasiti puteti cere sa o sterg si puteti sesiza FB pt incalcarea drt de autor etc. dar FB nu are raspunderi in ac sens;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit acest e-mail tanasecatalin41@yohoo.com tanasecatalin41@yohoo.com am primit acest email si nu stiu ce este. poate ma ajutati voi sa-mi explicati. ( Hearing of your case in Court N#0185 Notice to Appear, Hereby you are ... (vezi toată discuția)
Non circumvention and non disclsure working agreement MARIKO9 MARIKO9 Am un contract intitulat NON CIRCUMVENTION AND NON DISCLSURE WORKING AGREEMENT, as vrea sa stiu care e echivalentul in legislatia romaneasca si ce presupune un ... (vezi toată discuția)