avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... furt de fotografii de pe facebook si distribuire ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

furt de fotografii de pe facebook si distribuire publica

V-as ruga sa ma ajutati intr-o problema si anume cum se poate sanctiona fapta unei persoane care a luat de pe pagina altei persoane niste fotografii in care apar eu si copilul meu, si apoi a distribuit public aceste fotografii, fara a avea acordul acelei persoane sau acordul meu. Amintesc faptul ca acele poze aveau caracter oarecum privat pentru ca erau postate pe pagina prietenului meu avand audienta doar pentru prieteni.
Precizez faptul ca am raportat la facebook furtul de proprietate intelectuala, am discutat si cu persoana respectiva insa refuza categoric sa stearga acele poze.
Ce pot face mai departe astfel incat fotografiile mele si ale copilului meu sa nu fie folosite public.
Mentionez faptul ca persoana care a furat aceste fotografii de pe pagina prietenului meu, a avut acum cateva luni, dosar penal pentru hartuire si amenintare insa in urma declaratiei data la politie prin care se angaja sa nu mai faca aceste lucruri mi-am retras plangerea.#-o
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 14:47, 9 Septembrie 2016
facebook este public, indiferent de limitarile pe care se pretinde ca le-ar da utilizatorul pentru vizualizarea informatiilor postate.
Nu cred ca este public. Este o retea de socializare dar atata timp cat exista niste setari de confidentialitate care imi dau dreptul ca pe pagina mea eu sa hotarasc cine poate VEDEA o postare, imi permit sa cred ca nu este un spatiu public la care are acces toata lumea si fiecare poate face ce vrea
Facebook este spatiu public, insa drepturile de autor pentru fotografii sunt private. Nu orice utilizator Facebook are dreptul de a reproduce fotografii de pe Facebook, deoarece ele sunt fie proprietatea autorilor lor, fie proprietatea Facebook.

Utilizatorii internetului trebuie sa porneasca de la premiza ca tot ce se gaseste pe internet are drepturi de autor, pana la proba contrarie.

Plus ca exista legi de privacy in ce priveste fotografiile cu minori.
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2016
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt identitate alina_pn alina_pn Buna ziua, vreau sa intreb cum se pedepseste un furt de identitate: copiere poza de pe un site public de socializare si folosierea acesteia la deschiderea unui ... (vezi toată discuția)
Hartuire minor dragalinamihaela dragalinamihaela Am o fata de 17 ani care e agresata pe facebook cu tot felul de mesaje urate si comentarii la fotografii foarte injositoare si nu stiu cum sa intervin.Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Incalcare drept la confidentialitate alina.livia alina.livia au fost postate pe fb, fara acordul meu, poze cu mine inaite/dupa o interventie . ce pot face? in formularele completate la o clinica de fite din Timisoara am ... (vezi toată discuția)