avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare de drept
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare de drept

Buna ziua. Ma numesc Elena, am 57 de ani si am nevoie de putine consiliere.
Am 25 de ani si 7 luni lucrati in Romania si 6 ani lucrati in Italia cu contract. As vrea sa stiu in ce an am dreptul sa ies la pensie. Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: elena1957 , utilizator 22:24, 3 Decembrie 2014
Precizati,luna si anul nasterii.
1 aprilie 1957
Limita de varsta la 60 de ani si 9 luni.
Pensie anticipata sau anticipata partiala la 55 de ani si 9 luni.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 38 de ani si 9 luni,fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi,pensie de invaliditate).
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partiala este de 30 de ani si 9 luni,fara stagiul asimilat.
Penalizarea la acest moment este de 27,75%.
La 01/01/2015 va fi de 27%.
Va multumesc!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie partial anticipata elenaca elenaca vreau sa stiu, daca la iesirea la pensie anticipata se ia in calcul si un contract de 2 ore la o alta firma ca vechime in munca sau se calculeaza doar la ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare VERONICA56 VERONICA56 Sunt nascuta in data de23 03 1957 si lucrez din 15 08 1978 pana in prezent .Am lucrat12 ani si6luni la laborator microbiologie [grupa adoua de munca cu o ... (vezi toată discuția)
Pensionare la ce varsta? mircea5755 mircea5755 Nascuta in 8 nov.1957 lucrez ca professor din 1984,am facut facultatea 3 ani inainte,iar cu 5 ani inainte am lucrat(3 ani gr.II si 2 ani gr.I). Cand ma pot ... (vezi toată discuția)