avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare agenţi de vânzări
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare agenţi de vânzări

Bună ziua,
Am o firmă de import dar încă nu am lanţ de distribuţie şi vreau să apelez la agenţi de vânzări. Doar că sistemul ar fi asemanator cu cel al companiilor care vand cosmetice de exemplu. Adica ficare vinde cât poate si primeşte comision. Intrebarea mea este care ar fi forma legala, astfel incat sa platesc cat mai putin la stat taxe si impozite. Stiu ca as putea sa vand cu bon fiscal catre agenti si ei sa vanda la negru mai departe, dat fiind ca probabil vor vinde in cercul de prieteni, dar imi doresc, totusi să fac lucrurile ca la carte.
Ajutaţi-mă vă rog cu o formă legală de colaborare cu aceşti agenţi de vânzări/reprezentanţi.
Mulţumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:21, 2 Decembrie 2014
Angajarea o puteti face numai cu c.i.m. sau puteti incheia si contract de comision in baza Codului civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila sau contract comision ? feriteglas feriteglas Buna ziua, Sunt angajat cu norma intreaga si pe langa aceasta doresc sa vand cartile unei edituri, pe baza de comision de vanzari in cadrul unui targ la un ... (vezi toată discuția)
Cum se face legal activitatea de vanzari directe Fane988 Fane988 Buna ziua! Am vazut prin parcurile din Bucuresti tineri care vand carti ale unei edituri din Rusia. Trecand peste faptul ca isi lasa carti de vizita pe care ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare Bianca Mirea Bianca Mirea Buna seara, Exista un model de contract de colaborare intre o societate comerciala si o persoana fizica. Persoana fizica vinde produsele firmei si primeste ... (vezi toată discuția)