avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... declaratia de mentiuni tva lunar-achiziti ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

declaratia de mentiuni tva lunar-achiziti intracomunitare

Buna, am si eu o intrebare , daca firma a avut si are in continuare achiziti intracomunitare dar depune decontul tva la trimestru, declaratia de mentiuni pt decont lunar o depun cand? avand in vedere ca achizitiile din luna aprilie nu au fost declarate ,urmand sa fie declarate la trim, cum procedez va rog? astept sa fiu anuntata de administratie ?:
sorry:Liana.
Cel mai recent răspuns: egivandor , utilizator 10:33, 4 Iunie 2009
Eu cred ca te referi la declaratia Intrastat care se depune pana in 15 a lunii pentru luna precedenta. Aceea este lunara. Faptul ca platesti TVA trim nu are nici o legatura. O alta declaratie care face legatura intre importuri si tva este 392 care se depune tot trimestrial.
Sau poate ca nu am inteles eu bine intrebarea?
Nu, este vorba de noua modificare , incepand cu 1.05.2009, cei care au achiz intracomunitare vor trece la declaratie lunara a tva chiar daca pana acum au depus trimestrial, intrebarea este cand depun declaratia de mentiuni pna in 05 a luni iunie sau astept instiintare de la finante avand in vedere ca am achiziti in fiecare luna, iar luna aprilie se cumula la trimestru pe decont tva, multumesc.
Declaratia de mentiuni se va depune la organul fiscal in a carui raza teritoriala persoana impozabila isi are domiciliul fiscal sau in carui evidenta aceasta se afla inregistrata ca platitor de impozite si taxe, la registratura ori la posta prin scrisoare recomandata, in termen de maximum 5 zile lucratoare de la finele lunii in care intervine exigibilitatea achizitiei intracomunitare care genereaza aceasta obligatie.
Pe baza declaratiei de mentiuni, compartimentul de specialitate din cadrul organului fiscal competent, opereaza actualizarile in Registrul contribuabililor in sensul schimbarii perioadei fiscale pentru TVA din trimestru calendaristic in luna calendaristica.
Pentru stabilirea datei de luare in evidenta cu perioada fiscala lunara a persoanei impozabile, se are in vedere data exigibilitatii taxei aferente achizitiei intracomunitare, astfel cum rezulta din declaratia de mentiuni depusa de persoana impozabila, respectiv:
a) data luarii in evidenta este data de 1 a primei luni din trimestru, daca exigibilitatea taxei intervine in aceasta prima luna a respectivului trimestru;
b) data luarii in evidenta este data de 1 a celei de a treia luni din trimestru, daca exigibilitatea taxei intervine in a doua luna a respectivului trimestru;
c) data luarii in evidenta este data de 1 a primei luni a trimestrului calendaristic urmator, daca exigibilitatea taxei intervine in a treia luna a unui trimestru calendaristi
am aflat. Scuze:)
A fost publicat in MO 370 din data de astazi ORDINUL 1166 conform careia pana la data de 25 ale lunii a 3- a din trimestru (25 iunie) se va depune decontul de TVA pentru primele doua luni ale trimestrului II,daca exigibilitatea taxei pentru achizitia intracomunitara intervine in luna mai , se depune decont lunar dar acesta va cuprinde si operatiunile din luna aprilie. Pana la data de 05.06.2009 se va depune declaratia de mentiuni 092 (un formular nou)

Mai mulle detalii despre intocmirea D300 poti citi pe

www.avocatnet.ro/content/art...

Alte discuții în legătură

Declaratia 390 ioanaep ioanaep Buna ziua, In Noiembrie 2010 a luat fiinta societatea noastra, iar intrebarea mea este daca declaratia 390 se depune lunar sau trimestrial in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Ce fel de decont tva - trimestrial sau lunar miraj miraj la o societate am achizitii intracomunitare in luna mai 2009, declaram tva trimestrial am depua decl 092 cum depun declaratia 300 - trimestrial ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie intracomunitara camicami camicami Va rog,spuneti-mi si mie, conteaza valoarea achizitiei intracomunitare pentru a trece de la TVA trimestrial la TVA lunar ? Mai precis,daca in luna aprilie ... (vezi toată discuția)