avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA ce fel de decont tva - trimestrial sau lunar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

ce fel de decont tva - trimestrial sau lunar

la o societate am achizitii intracomunitare in luna mai 2009, declaram tva trimestrial
am depua decl 092
cum depun declaratia 300 - trimestrial (april+mai)pana pe 25.06.2009?
si iunie decl 300 - lunar pana pe 25.07.09?
sau amandoua decl 300 le depun pe 25.07.2009?

mar interesa data cand treb sa depun declaratia : in iunie sau iulie?
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 14:13, 25 Iunie 2009
Potrivit OUG nr. 34/2009, perioada fiscala devine luna calendaristica incepand cu:
a) prima luna a unui trimestru calendaristic, daca exigibilitatea taxei aferente achizitiei intracomunitare intervine in aceasta prima luna a respectivului trimestru;
b) a treia luna a trimestrului calendaristic, daca exigibilitatea taxei aferente achizitiei intracomunitare intervine in a doua luna a respectivului trimestru. Primele doua luni ale trimestrului respectiv vor constitui o perioada fiscala distincta, pentru care persoana impozabila va avea obligatia depunerii unui decont de taxa;
c) prima luna a trimestrului calendaristic urmator, daca exigibilitatea taxei aferente achizitiei intracomunitare intervine in a treia luna a unui trimestru calendaristic.

Pentru aplicarea acestor prevederi, Ordinul ANAF nr. 1166/2009 introduce un nou termen pentru depunerea Decontului de TVA.

Astfel, formularul 300 se va depune si "pana la data de 25 a celei de-a treia luni a trimestrului calendaristic, pentru primele doua luni ale aceluiasi trimestru calendaristic, de persoanele impozabile care utilizeaza trimestrul ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, daca exigibilitatea taxei aferente achizitiei intracomunitare intervine in a doua luna a respectivului trimestru. Decontul se va depune pentru luna a doua a trimestrului, dar va cuprinde si operatiunile realizate in prima luna a acestuia."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 390 - 2 declaratii in trim.ii ? Feni Feni Urmare a trecerii la perioada fiscala lunara, se pare ca pentru trim.II persoanele juridice care inregistreaza operatiuni intracomunitare vor depune pt trim ... (vezi toată discuția)
Declaratia de mentiuni tva lunar-achiziti intracomunitare liana marcela liana marcela Buna, am si eu o intrebare , daca firma a avut si are in continuare achiziti intracomunitare dar depune decontul tva la trimestru, declaratia de mentiuni pt ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar nely_mira nely_mira buna seara, am achizitionat o masina din olanda pt transport mf,(sh) a costat 16500 euro, pe factura tva este 0, va rog cum fac inregistrarile in conta? soc ... (vezi toată discuția)