avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1172 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... hotarare in fond!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

hotarare in fond!

Buna dimineata!
Am fost parat intru un litigiu de munca si sa dat solutionare in care am cistigat si mi s-a acrodat cheltuieli de judecata de instanta in valoare de 1500 ron!
Stiu ca reclamantul are termen 15 zile de la comunicare(ieri am primit comunicarea) sa faca recurs!
Pot sa imi obtin cheltuielile de judecata acum printr un executor dat fiind faptul ca hotararile in fond sunt executorii in litigii de munca..sau mai tre sa ma razboiesc cu el si in recurs si apoi sa casitig acolo,dupa asta sa fac recuperarea banilor cheltuiti cu avocatul!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: cata26 , utilizator 08:02, 3 Iunie 2009
daca reclamantul nu inainteaza o cere de suspendare a executarii dispozitiilor instantei de fond, puteti sa-l executati
Potrivit art. 278 C.proc.civ. , hotărârile primei instanţe sunt executorii de drept când au ca obiect:
1. plata salariilor sau a altor drepturi izvorâte din raporturile juridice de muncă, precum şi a sumelor cuvenite, potrivit legii, şomerilor;.....
trebuie sa astepti cele 15 zile de la comunicare si sa mergi sa legalizezi hoatararea, daca nu s-a facut niciun demers in achitarea cheltuielilor de judecata, in acest timp, mergi la executor

banii se pot vira in cont sau prin intermediul executorului judecatoresc se vor consemna la CEC
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2009
Alina Tabara, Consilier juridic
Deci tre sa astept sa treaca cele 15 zile sa vad daca face recurs sau nu!
Va multumesc!
Deci nu trebuie sa asteptati. Iar termenul de recurs este de 10 zile.
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2009
pakos, utilizator
sunt de parere ca ar trebui sa astepte cele 10 zile pentru ca ma gandesc ca acesta a fost termenul dat de instanta in dispozitiv pentru achitarea sumelor
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2009
Alina Tabara, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Recuperare cheltuieli judecata! camelia21 camelia21 Am si eu o mica intrebare!Am cistigat un litigiu de munca in fond si s-au aprobat de instanta ca sa mi se plateasca cheltuieli de judecata suma de 2500 ... (vezi toată discuția)
Legalizare si investire otto2007 otto2007 Buna ziua, am fost la tribunal, mi s-a spus de la arhiva ca dosarul este la semnat pt a pleca la Curtea de apel pt recursul inaintat de angajator. Pt. ... (vezi toată discuția)
Solutionare conflict de munca carmenba carmenba Am primit solutionarea la procesul intentant angajatorului, in care am cistigat salariile de la data concedierii pina la data hot.judecatoresti si anularea ... (vezi toată discuția)