Buna dimineata!
Am fost parat intru un litigiu de munca si sa dat solutionare in care am cistigat si mi s-a acrodat cheltuieli de judecata de instanta in valoare de 1500 ron!
Stiu ca reclamantul are termen 15 zile de la comunicare(ieri am primit comunicarea) sa faca recurs!
Pot sa imi obtin cheltuielile de judecata acum printr un executor dat fiind faptul ca hotararile in fond sunt executorii in litigii de munca..sau mai tre sa ma razboiesc cu el si in recurs si apoi sa casitig acolo,dupa asta sa fac recuperarea banilor cheltuiti cu avocatul!
O zi buna!
Potrivit art. 278 C.proc.civ. , hotărârile primei instanţe sunt executorii de drept când au ca obiect:
1. plata salariilor sau a altor drepturi izvorâte din raporturile juridice de muncă, precum şi a sumelor cuvenite, potrivit legii, şomerilor;.....
trebuie sa astepti cele 15 zile de la comunicare si sa mergi sa legalizezi hoatararea, daca nu s-a facut niciun demers in achitarea cheltuielilor de judecata, in acest timp, mergi la executor
banii se pot vira in cont sau prin intermediul executorului judecatoresc se vor consemna la CEC
sunt de parere ca ar trebui sa astepte cele 10 zile pentru ca ma gandesc ca acesta a fost termenul dat de instanta in dispozitiv pentru achitarea sumelor