avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Amortizare investitie plan de afaceri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Amortizare investitie plan de afaceri

Buna seara. As dori informatii in legatura cu deschiderea unui SRL, compusa din trei asociati. Eu sunt unul dintre ei ,si sunt acela care face investitiile din punct de vedere financiar. Ceilalti doi colaborand pentru urmatorii ani doar cu profesionalitatea in domeniu, deci vor fi acei ce vor fi activi profesional in firma. Planul de afaceri este urmatorul: urmatorii cinci ani voi investi in afacere cu diferite sume fara sa beneficiez de nimic(alegerea mea) in timp ce ceilalti doi asociati vor primi salarii prestabilite. intrebarea mea este, cum as putea (,dupa ce au luat fine investitiile,) cum as putea aplica un plan corect de amortizare a investitiilor mele?
Precizez ca asociatii sunt de acord sa isi primeasca salariile prestabilite prin comun acord, urmand ca dupa 3-5 ani sa devina asociati cudrepturi la dividente in mod egal. Deci dupa cinci ani de investitii extra plus cele ale firmei,cum ar fi cel mai corect sa imi pot amortiza investitia externa care ajuta foarte mult la cresterea firmei?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 3 Decembrie 2014
Gabriela Mihai, Avocat
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:49, 3 Decembrie 2014
Asociatii intr-o firma pot castiga din alocarea profitului, daca acesta se inregistreaza la finele fiecarui an fiscal, ca dividende si prin cresterea valorii reale a partilor sociale, fapt ce poate fi valorificat dupa catva ani, prin vanzarea lor si iesirea din afacere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil si incasare dividende: se poate ? ContSters114803 ContSters114803 buna ziua am o mare nedumerire : daca sunt in concediu crestere copil incepand din februarie 2014 , pot incasa dividente de la firma in cadrul careia am ... (vezi toată discuția)
Dividende ContSters76214 ContSters76214 Buna ziua! As dori sa aflu, care sunt procedurile legale prin care se poate afla daca o persoana ( actionar majoritar la societate) a ridicat dividende de la ... (vezi toată discuția)
Partaj firma la divort MarietaTM MarietaTM Divort fara copii. Sotul asociat unic la firma proprie infiintata in timpul casatoriei. Care sunt drepturile de care beneficiaza sotia din firma sotului si pe ... (vezi toată discuția)